Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

vores smykker - Presse

STATENS KUNSTFONDS SMYKKESAMLING PÅ KOLDINGHUS​

Ny permanent udstilling åbner 29. september 2019

UDSTILLINGSÅBNING​

Udstillingen åbner lørdag 28. september kl. 14.00 på Koldinghus

OM UDSTILLINGEN

1. april 2019 overtog Koldinghus Statens Kunstfonds Smykkesamling, der består af ca. 300 smykker af høj kunstnerisk kvalitet, som Statens Kunstfond siden 1978 har indkøbt af de mest anerkendte og eksperimenterende smykkekunstnere i Danmark. 

Fra 29. september 2019 vil smykkerne for første gang blive udstillet samlet på Museet på Koldinghus i udstillingen Vores Smykker. Udstillingen kommer til at rumme noget af det ypperste danske smykkekunst fra fem årtier, og bliver en enestående mulighed for at se udviklingen i nutidig dansk smykkekunst. 

VORES SMYKKER indrettes med smykkesamlingens særlige demokratiske intention som omdrejningspunkt. Dermed tilføjes udstillingen også løbende nye vinkler, portrætter og smykkebærernes historier fra officielle møder, konferencer, bogoplæsninger, ferniseringer og gallamiddage.

Smykkesamlingen på Koldinghus >>

Statens Kunstfonds Smykkesamling >>

​Pressemeddelelser >>

Pressefotos >>

​Gold Stories. Kasia Gasparski. 2001. 

​statens kunstfonds smykkesamling

Statens Kunstfonds Smykkesamling er i national og international sammenhæng en helt enestående samling og udlånsordning: Smykkerne kan nemlig lånes af alle, der har en specifik opgave i en officiel sammenhæng. Målet med udlånsordningen er, at de smykker, kunstfonden køber, kommer ud til offentligheden og er med til at skabe opmærksomhed på dansk smykkekunst og danske smykkekunstnere.

KOLDINGHUS' SMYKKEEKSPERT​

Anni Nørskov Mørch er cand.mag. i idéhistorie og kunsthistorie og Museet på Koldinghus’ og Designskolen Koldings udstillingskurator med mange års erfaring med at formidle og kuratere smykker og andre fænomener i krydsfeltet mellem kunst, kunsthåndværk og design, som forbinder mennesker med mening, med historien og med hinanden. 

I de seneste år har hun i stigende grad været optaget af smykkers særlige fortættede værdi og fortællekraft, som synes at åbne døren lige ind til de mest personlige fortællinger og de største bevægelser i historien. 

Hun har bl.a. kurateret og skrevet kataloger til Koldinghus’ velbesøgte og anmelderroste jubilæumsudstilling ”Magtens Smykker” i 2018, ”Beyond Icons” i 2017, der blev præmieret for det kuratoriske koncept samt Fabergé-udstillingen i samarbejde med kongefamilien i 2016.

OM SMYKKERNE UDTALER HUN:

"Udlånsordningen kan kun lade sig gøre i et demokrati med forsamlingsfrihed, ytringsfrihed og i et samfund præget af stor tillid – lånerne får ansvaret for at bruge smykket klogt og bringe det sikkert tilbage. Og så kræver smykkerne også en vis rummelighed, da smykkerne er kunstværker og typisk alt andet end diskrete og dekorative, og så er de måske sidst blevet båret af en, man ikke er enig med."

"Som museumfolk har vi på Koldinghus fået en virkelig interessant udfordring for med denne samling skal klassiske dyder som bevaring og vidensformidling gå hånd i hånd med brug og levende historie – og det uden hvide museumshandsker.

Smykkesamlingen er det danske samfunds fælleseje, og smykkernes værdi vokser hver gang et nyt lag føjes til smykkernes historie, når de lånes ud til danskerne til brug."

kontakt

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk