Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

kongerækken med jim lyngvild

dragter, dramaer og danmarkshistorie

Åbning 5. april udskudt. Afventer ny åbningsdato.

I samarbejde med modedesigneren Jim Lyngvild har Koldinghus skabt en involverende, levende og anderledes udstilling, hvor fortidens konger og dronninger sættes i scene, som det de var; mennesker af kød og blod med følelser og drømme, styrker, svagheder og brister.

Udstillingen tager udgangspunkt i en række portrætfotos, som Jim Lyngvild har skabt til sin seneste bog Danmarks konger og dronninger fra Gorm til Margrethe II. Ved hjælp af rekonstruerede historiske dragter og smykker, giver Lyngvild fortidens konger og dronninger et nutidigt ansigt, der får dem til at fremstå levende for os i dag.

Udstillingen består af en række scenarier med danske konger og dronninger som hovedpersoner, der enten befinder sig i skelsættende historiske begivenheder, til fest på de bonede gulve eller i de private gemakker, hvor dagligdagens små og store dramaer udspiller sig.

Gæsterne vil bl.a. kunne møde Christian 4. på en af hans utallige svireture i København, men bliver også indbudt til maskebal anno 1711 på Koldinghus, hvor den 40-årige skørtejæger Frederik 4. første gang møder den purunge adelsfrøken Anna Sophie Reventlow, som han senere gifter sig med til venstre hånd, mens han stadig er gift med Dronning Louise til højre hånd.

bog

Danmarks konger og dronninger fra Gorm til Margrethe II af Jim Lyngvild kan købes i Slotsbutikken. Pris 400 kr.

"En fantastisk smuk og virkelig gennemført bog, som man ikke kan lade være at blive suget ind i. Det er en genistreg at bruge levende modeller og kostumerne og smykkerne fuldender det visuelle udtryk." Lektørudtalelse af Sanne Mendel.

koldinghus er lukket

Læs om Koldinghus' lukning ifm. bekæmpelse af spredningen af coronavirus (COVID-19)

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​110 kr.

Studerende:​

55 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

90 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk