Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

den flyvende bøf og andre historier

fra Marie-Louise Kristensens fabulerende smykkeunivers​

Udstillingsperiode: 11. januar 2020 til 14. juni 2020. UDSTILLINGEN ER FORLÆNGET TIL 22. NOVEMBER

Smykkekunstner Marie-Louise Kristensens humoristiske og fantasifulde smykker kan opleves på Koldinghus fra 11. januar 2020 i soloudstillingen ”DEN FLYVENDE BØF OG ANDRE HISTORIER fra Marie-Louise Kristensens fabulerende smykkeunivers”.

​Smykkerne er fuldt funktionsdygtige som brocher, vedhæng og ringe, men det er ikke deres konventionelle smykkekarakter og høje karat, der fascinerer og drager. Marie-Louise Kristensens smykker er også fortællinger, personligheder og tableauer i miniatureformater. Gennem figurative smykkefortællinger i ædle metaller og sten kombineret med træ, plast, rav og det modellerbare materiale milliput forløser Marie-Louise Kristensen nysgerrigheden, overraskelsen og smilet. I Marie-Louise Kristensens smykkeunivers findes både skarp kulturkritik og boblende humor.

​Marie-Louise Kristensen, der er født i 1971, er uddannet ved Institut for Ædelmetal i 2004 og bor og arbejder i København. Hun har udstillet både i Danmark og i udlandet bl.a. på SCHMUCK, den årlige internationale censurerede smykkeudstilling i München i 2010, 2014, 2016 og 2019 og TRIPLE PARADE, den internationale censurerede smykkebiennale i Beijing i 2016 og 2018. 

Hun blev desuden nomineret til Danmarks mest prestigefyldte pris for guldsmede og smykkekunstnere, Skt. Loye Prisen, i 2012. I 2008 blev hun tildelt Kunsthåndværkerprisen af 1897’s bronzemedalje og hun har modtaget rejse- og arbejdslegater fra Nationalbankens Jubilæumsfond og Danish Crafts samt Statens Kunstfond, der sammen med flere private fonde også har støttet hendes arbejde til denne udstilling.

DET SIGER SMYKKEKUNSTNEREN
”Udstillingen på Koldinghus er befolket af diverse personligheder – en gruppe af opdagelsesrejsende, transportlignende enheder, erindringsglimt og citater, der refererer til opdagelser i menneskets udviklings-, design- og kunsthistorie. 

Værkerne er genkendelige, satiriske og livlige. De er kropsrelaterede og fuldt funktionsdygtige smykker. Mit mål er, at udstillingen fremstår jordnær og visionær på samme tid. Jeg prioriterer at møde museets publikum i øjenhøjde for derigennem at knytte an til deres erindringer, drømme og fantasi” udtaler smykkekunstner Marie-Louise Kristensen. 

Animationer: Carina Randløv, CARINA RANDLØV FILM​

KATALOG​

I forbindelse med udstillingen udgives et rigt illustreret katalog med artikler af:

  • ​Susan Cummins: ekspert i narrativ smykkekunst
  • ​Helle Marie Skovbjerg: Danmarks eneste professor i leg, Designskolen Kolding
  • Anni Nørskov Mørch: udstillingskurator, Museet på Koldinghus.

UDSTILLING OG KATALOG ER STØTTET AF

Udstillingen og kataloget er støttet af Grosserer L. F. Foghts Fond, I.F. Lemvigh Müllers Fond og KrogagerFonden. Marie-Louise Kristensens arbejde til udstillingen er støttet af Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond, Frits Pedersen, Grethe Schantz Fond, Kjøbenhavns Guldsmedelaug, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorcks Fond samt Statens Kunstfond.

"HVAD NU, HVIS..."

Marie-Louise Kristensen er optaget af fortællinger, fiktioner og den nysgerrighed, der har drevet menneskeheden til store opdagelser og opfindelser. Historiens store udviklingsspring har krævet nysgerrighed og mod til at tænke ud af boksen, til at tænke og digte noget, der endnu ikke eksisterede. 

På samme måde smider hun hæmningerne og spørger i sin smykkekunst: ”Hvad nu, hvis…”. Hvad nu, hvis et smykke var en bøf på en Webergrill? Hvad nu, hvis bøffen fik vinger og fløj afsted på rejse i skyerne? Hvad nu, hvis der fandtes en parallel virkelighed? Hvad nu, hvis en broche også var et rumfartøj med Hello Kitty på bagsiden med en surrealistisk titel taget fra emnefeltet i en spam-e-mail? Hvor mon det fartøj ville rejse hen og hvad ville der ske?

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk