Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

prinsesse af tiden. H.K.H. prinsesse benedikte og 75 års danmarkshistorie

Udstillingsperiode: 28. april 2019 til 3. november 2019.

Koldinghus markerer H.K.H. Prinsesse Benediktes 75-års fødselsdag i 2019 med en stor udstilling.

Den 29. april 2019 fylder protektor for Museet på Koldinghus, Prinsesse Benedikte, 75 år. Museet markerer begivenheden med særudstillingen ”Prinsesse af tiden. H.K.H. Prinsesse Benedikte og 75-års Danmarkshistorie”, der kan ses fra 28. april 2019. 

Med udgangspunkt i fortællingen om Prinsessens liv og virke formidler udstillingen centrale begivenheder og udvalgte temaer i samfundsudviklingen i Danmark i de sidste 75 år.

I udstillingen vil man gennem et udvalg af Prinsessens personlige brugs- og beklædningsgenstande komme helt tæt på Prinsessens personlige historie.

Udover gallakjoler, smykker og ordner vil besøgende på Koldinghus også kunne opleve Prinsessens brudekjole fra 1968. Den repræsenterer ikke alene ægteskabet mellem Prinsessen og den tyske Prins Richard, men samtidig også et stærkt symbol på en afspænding i det dansk-tyske forhold, som stadig sidst i 1960’erne og begyndelsen af 1970’erne var præget af besættelsestiden.

Den 4 etagers store ruinsal på Koldinghus danner rammen om udstillingen; Hver etage behandler et centralt tema, som har været omdrejningspunkt i Prinsessens liv og virke, lige fra prinsesserollen til det store protektionsarbejde, som Prinsessen gennem årene har udført for en lang række nationale og internationale organisationer inden for bl.a. spejderbevægelsen, ridesporten og handicap- sundhedsorganisationer. 

Med udgangspunkt i Prinsessens protektionsarbejde sætter udstillingen fokus på en række temaer som f.eks. globalisering, velfærdsstaten, humanitært arbejde og demokrati.

Kurator: Thomas C. Thulstrup

”Lad Dagens glædelige Begivenhed blive et Tegn for os – et Foraarstegn om lysere Tider, om Frihed for Land og Folk, om Arbejde og Fred for os alle! Større forhåbninger er aldrig stillet ved et lille Barns Vugge." 

Sådan stod der på den løbeseddel, der blev sat i omløb i forbindelse med modstandsgruppen ”Holger Danskes” sprængning af 21 bomber i Ørstedsparken i København sent om aftenen 30. april 1944. 

Bombesprængningerne var en symbolsk erstatning for den kanonsalut, som under normale forhold markerede og stadig markerer fødsler i Kongehuset. Det lille barn, som var årsagen til hele optrinnet, var H.K.H. Prinsesse Benedikte, der blev født dagen før.

Foto øverst: Nils Rosenvold. Åbning af Fabergé - Zarens Hofjuveler og forbindelsen til Den Danske Kongefamilie. 2016

Foto nederst: Friis Foto. Ruinsalen på Koldinghus, hvori udstillingen vil befinde sig.​

KONTAKT KOLDINGHUS​

​MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.

Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar
​Museet er lukket alle mandage i januar 2019.

ENTRÉPRISER

Voksne: 95 kr.

Studerende: 50 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Gruppepris (min. 10 pers.): 75 kr. pr. pers.

ENTRÉPRISER HØJSÆSON (28. april - 3. november 2019)

Voksne: 125 kr. 

Studerende: 65 kr.

Gruppepris (min 10. pers.): 100 kr. pr. pers.


​Bliv medlem af Museumsklubben Koldinghus og få gratis adgang året rundt >