Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

prinsesse af tiden. H.K.H. prinsesse benedikte og 75 års danmarkshistorie

Udstillingsperiode: 28. april 2019 til 3. november 2019.

Koldinghus markerer H.K.H. Prinsesse Benediktes 75-års fødselsdag  med en stor udstilling.

Den 29. april 2019 fylder protektor for Museet på Koldinghus, Prinsesse Benedikte, 75 år. Museet markerer begivenheden med særudstillingen ”Prinsesse af tiden. H.K.H. Prinsesse Benedikte og 75-års Danmarkshistorie”, der kan ses fra 28. april 2019. 

Med udgangspunkt i fortællingen om Prinsessens liv og virke formidler udstillingen centrale begivenheder og udvalgte temaer i samfundsudviklingen i Danmark i de sidste 75 år.

I udstillingen vil man gennem et udvalg af Prinsessens personlige brugs- og beklædningsgenstande komme helt tæt på Prinsessens personlige historie.

Udover gallakjoler, smykker og ordner vil besøgende på Koldinghus også kunne opleve Prinsessens brudekjole fra 1968.

Den 4 etagers store ruinsal på Koldinghus danner rammen om udstillingen; Hver etage behandler et centralt tema, som har været omdrejningspunkt i Prinsessens liv og virke, lige fra prinsesserollen til det store protektionsarbejde, som Prinsessen gennem årene har udført for en lang række nationale og internationale organisationer inden for bl.a. spejderbevægelsen, ridesporten og handicap- sundhedsorganisationer. 

Med udgangspunkt i Prinsessens protektionsarbejde sætter udstillingen fokus på en række temaer som f.eks. globalisering, velfærdsstaten, humanitært arbejde og demokrati.

Ekstern kurator: Thomas C. Thulstrup, direktør for Kongernes Samling på Rosenborg og Amalienborg. 

​STOR TAK TIL >>

​portrætbog om h.k.h. prinsesse benedikte

"BENEDIKTE - en kongelig prinsesse" af Anne Sofie Kragh tegner et portræt af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte.

Bogen, der udgives af Politikens Forlag, er den første store biografi om Prinsesse Benedikte, som hun selv bidrager aktivt til. Her fortæller hun bl.a. om sin rolle som prinsesse og rigsforstander, om sin pligtfølelse, om de væsentligste mærkesager, om livet på Berleburg – samt om de største personlige oplevelser og vigtigste begivenheder.

Bogen kan bl.a. købes i Slotsbutikken på Koldinghus fra 26. april. Pris: 300 kr.

​Læs mere om bogen her >>​

udstillingsmagasin

Magasinet udleveres til besøgende på Koldinghus, og giver gæsten mulighed for at tage historien med sig i et let og lækkert format.

​I ord og billeder fortæller magasinet om Prinsessens liv og sætter fokus på omstændighederne og historien omkring Prinsessen og kongehuset gennem de sidste 75 år.

læs mere her >>

”Lad Dagens glædelige Begivenhed blive et Tegn for os – et Foraarstegn om lysere Tider, om Frihed for Land og Folk, om Arbejde og Fred for os alle! Større forhåbninger er aldrig stillet ved et lille Barns Vugge." 

Sådan stod der på den løbeseddel, der blev sat i omløb i forbindelse med modstandsgruppen ”Holger Danskes” sprængning af 21 bomber i Ørstedsparken i København sent om aftenen 30. april 1944. 

Bombesprængningerne var en symbolsk erstatning for den kanonsalut, som under normale forhold markerede og stadig markerer fødsler i Kongehuset. Det lille barn, som var årsagen til hele optrinnet, var H.K.H. Prinsesse Benedikte, der blev født dagen før.

Foto øverst: Nils Rosenvold. Åbning af Fabergé - Zarens Hofjuveler og forbindelsen til Den Danske Kongefamilie. 2016

Foto nederst: Friis Foto. Ruinsalen på Koldinghus, hvori udstillingen vil befinde sig.​

KONTAKT KOLDINGHUS​

​MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.

Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar
​Museet er lukket alle mandage i januar 2019.

Museet er lukket 27. april.

ENTRÉPRISER HØJSÆSON (28. april - 3. november 2019)

Voksne: 125 kr.

Studerende: 65 kr.

Gruppepris (min 10. pers.): 100 kr. pr. pers.

ENTRÉPRISER

Voksne: 95 kr.

Studerende: 50 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Gruppepris (min. 10 pers.): 75 kr. pr. pers.


​Bliv medlem af Museumsklubben Koldinghus og få gratis adgang året rundt >