Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Udstillinger 2018

Udstillinger på Koldinghus i 2018​
​Denne side er under opdatering

Udstillingen lukker 2. april 2018

mari keto. Super/natural

Guldsmed Mari Keto er født i ​Finland i 1975 bor og arbejder i dag i København. Hun iscenesætter guldsmedehåndværket i kunstinstallationer og kombinerer klassiske guldsmedeteknikker med laserskæring, 3D-print og elektrokemiske processer. Udstillingen SUPER/NATURAL inviterer den besøgende ind i et glitrende og magisk landskab. Skønheden lokker øjet, men ved nærmere eftersyn kommer den ubehagelige sandhed om menneskets rovdrift på naturen frem. Engle falder døde til jorden. Glimtende diamanter af plastik vælter ud af en udstoppet elg, og mellem de farvestrålende vinger i sommerfuglesamlingerne stivner sølvstøbte meneskekroppe i et tavst skrig.

LÆS MERE HER >

​6. maj - 30. september 2018

MAGTENS SMYKKER - JUBILÆUMSUDSTILLING

Kongelige og prægtige smykker fortæller magtens historie igennem 750 år. Jubilæumsudstillingen på Koldinghus formidler magtens historie i 750 år gennem et bredt udvalg af smykker, ordner og medaljer udlånt af bl.a. det danske, det britiske og det svenske kongehus, Tiffany i New York, Cartier i Paris, Shamballa Jewels, Nepoleonsmuseet i Schweiz, Kongernes Samling på Rosenborg, Designmuseum Danmark og andre danske og europæiske museer, virksomheder og private samlere. Gennem de udstillede smykker får gæsten mulighed for at komme helt tæt på en lang række af Danmarks og Europas mest magtfulde mennesker. Smykkerne og de personer, de har tilhørt eller tilhører, har enten direkte eller indirekte haft betydning for Koldinghus' 750-års historie og de nationale og internationale fortællinger, som slottet er en del af.

I forbindelse med Magtens Smykker udstiller Koldinghus også Skt. Loye Nomineringsudstilling og Fremtidens Magt-Smykke.

LÆS MERE HER >

​29. juni - 21. oktober 2018

dESIGNER! GRIB MAGTEN...

Designskolen Koldings afgangsudstilling 2018

De nyuddannede designere iscenesætter tre forskellige 'universer' under kreativ ledelse af hver sin gæstekurator. Gæstekuratorerne er tre faglige fyrtårne, der er autoriteter inden for deres felt: Modedesigner, musiker og adjungeret professer ved Designskolen Kolding, Henrik Vibskov er holdkaptajn for tekstil- og modeafgængerne under overskriften "Design for Play". Designer, stifter og partner af Urgent.Agency Mads Quistgaard, der er bestyrelsesmedlem af Designrådet og adjungeret professor ved Designskolen Kolding, er holdkaptajn for kommunikationsdesignerne under overskriften "Design for People". Og holdkaptajn for de industrielle designeres udstilling med overskriften "Design for Planet" er Christian Bason, adm. direktør for Dansk Design Center og forfatter til syv bøger om design, innovation og ledelse. De studerende går aktivt og opfindsomt til værks i de tre udstillingsuniverser og forholder sig til design som en betydelig faktor og magtfaktor i menneskers liv.

​LÆS MERE HER >

2. november - 2. december 2018

Kunstuddannelsen nordhøj

​Kunstuddannelsen i organisationen Nordhøj er en 3-årig uddannelse for voksne udviklingshæmmede. Uddannelsen består bl.a. af undervisning i tegning, maleri, grafik,skulptur og kunsthistorie. På den årlige kuraterede udstilling NORDHØJ  ses et bredt udvalg af den kunst, som de studerende har skabt på uddannelsen det sidste år.

​Åbner 18. december

17 gobelin-skitser udstilles

Ny Carlsbergfondet har gennem en stor donation muliggjort monumentalt kunstværk på Koldinghus, skabt af de fire danske samtidskunstnere Bjørn Nørgaard, Tal R, Kirstine Roepstorff og Alexander Tovborg. Kunstværket består af 17 gobeliner, der skal væves i Paris på værkstederne Manufacture de Gobelins og Manufacture Beauvais Nationale Paris. Gobelinerne skal tilsammen og med udgangspunkt i Koldinghus' 750-års historie fra grænseborg og kongeslot til nedbrændt ruin og arkitektonik moderne monument formidle væsentlige temaer, der kan kobles til slottets historie. Gobelinerne forventes at være klar til ophængning på Koldinghus om 5 år.

Skitserne 1:1 udstilles i Dansesalen og Riddersalen på Koldinghus fra midt i december 2018 til midt i januar 2019, inden de transporteres til gobelinværkstederne i Paris.

LÆS MERE HER >

KONTAKT KOLDINGHUS​

​MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.

Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar

Museet er ligeledes lukket den 16. januar og alle mandage i januar

I forbindelse med åbningen af særudstillingen Magtens Smykker er museet exceptionelt lukket for gæster den 5. maj 2018. 

ENTRÉPRISER 2017 / 2018

Voksne: 95 kr.

Studerende: 50 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Se specialpriser for perioden 6. maj til 30. september her >