Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

MARI KETO. SUPER/NATURAL

​24 NOVEMBER 2017 - 2 APRIL 2018 i Ruinsalen​

Der venter en ekstraordinær oplevelse i en sanselig udstilling, der udforsker guld- og sølvsmedefagets udtrykskraft og sætter vores moderne livsstil i perspektiv samt illustrerer tætte, kunstneriske forbindelser mellem Finland og Danmark. Natur og fantasi mødes i guldsmed og kunstner Mari Ketos overnaturlige installation i Koldinghus' Ruinsal, hvor man træder ind i et magisk landskab af udstoppede dyr i et diamantglimtende sceneri.

Mari Keto er uddannet guld- og sølvsmed i Finland og Danmark og arbejder både med smykker og kunstinstallationer. Hendes motiv er ofte naturen, som gengives som et fortryllet og magisk ladet hjemsted for over-naturlige væsener og kræfter, der lider konsekvenserne af menneskers affortryllede og pragmatiske tilgang til naturen.

Den finske guldsmed og kunstner Mari Keto omdanner i efteråret 2017 Koldinghus’ ruinsal til en sammenhængende kunstinstallation.​Installationen inviterer gæsterne til at træde dybt ind i et glitrende og tankevækkende natursceneri, hvor udstoppede svaner synes at glide henover diamantglimtende søer, mens en elg hviler majestætisk med bugen opslugt af en travl miniatureby og havfruernes sølvskeletter driver rundt i glaskugler.

Mari Keto er vokset op midt i den finske skov med trolde og feer som legekammerater, og jagt og fiskeri som de vigtigste færdigheder. Selvom hun i dag bor og arbejder i København, bibeholder Mari Keto sin forbindelse til naturen ved at indsamle fuglefjer og registrere planter og insekter, der har fundet deres vej ind i storbyen.

I sine installationer undersøger Mari Keto det moderne menneskes forhold til naturen – nærmere bestemt hvordan vi i stigende grad bruger og udnytter den til vores egen fordel.

Udstillingen åbner for et forførende eventyrland, inspireret af den finske natur, der ved nærmere eftersyn afslører konsekvenserne af menneskets rovdrift på naturen og det groteske i vores brug og smid væk-kultur. ​ ​

Som museum for dansk sølv med en stærk tradition for spektakulære særudstillinger er det en høj prioritet for Museet på Koldinghus at kunne sætte perspektiv på sine egen samling og formidle de mest interessante bevægelser i guld- og sølvsmedefeltet netop nu ved at vise soloudstillinger med exceptionelle og nytænkende udøvere som Mari Keto.

Udstillingen er støttet af Grosserer L.F. Foghts Fond og Statens Kunstfond

Fotos: Iben Kaufmann

Værkernes skønhed er tillokkende, men ved nærmere observation kommer de ubehagelige sandheder til syne.​

Under det glamourøse skin gemmer sig refleksioner over konsekvenserne af menneskets rovdrift på naturen. Ved at pakke konsekvenserne af vores livsstil ind i et glimtende eventyrland understreger Keto det groteske i vores brug og smid-væk-kultur. ​

KONTAKT KOLDINGHUS​

​MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.

Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar

ENTRÉPRISER

Voksne: 90 kr.

Voksne inkl. HIMMELSTEN: 120 kr.

Studerende: 45 kr.

Studerende inkl. HIMMELSTEN: 75 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.