Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

DER KOMMER TOG!

Permanent udstilling siden 1. november 2016.

Museet på Koldinghus fejrer 150-års jubilæet for jernbanestrækningen mellem Fredericia, Kolding, Lunderskov og Vamdrup. Dette sker bl.a. med den permanente udstilling "Der kommer tog!". Udstillingen er lavet i samarbejde med Kolding Miniby, Den kongelige Hoftieneste og Felderbanen.

I 1866 blev jernbanestrækningen mellem Fredericia, Kolding, Lunderskov og Vamdrup indviet. Museet på Koldinghus fejrer 150-års jubilæet for denne skelsættende begivenhed med udstillingen "Der kommer tog".

Jernbanestrækningen mellem Fredericia og Vamdrup fik en helt afgørende betydning for udviklingen i Kolding, Lunderskov og ikke mindst Vamdrup. Alle tre byer var pludselig blevet stationsbyer og en helt ny verden af transportmuligheder åbnedes. Infrastrukturen blev markant bedre, det blev lettere at importere og eksportere varer, det blev lettere for arbejdskraften at rejse rundt osv.

Udstillingen er bygget op omkring en stor modeljernbane, hvor toget kører forbi Kolding, Lunderskov og Vamdrups stationer, som de så ud omkring år 1900. Udover modeljernbanen vil du kunne opleve levende billeder af gamle damplokomotiver på skinnenettet, et genhør med velkendte jernbanelyde pg se andre genstande fra en svunden jernbanehistorie, fra dengang hvor toget kørte til tiden.

Udstillingen fortæller dels om banens betydning for stationsbyerne og en lang række begivenheder, der har udspillet sig langs jernbanen, sjove som triste.

Der kommer tog! er placeret i et af tårnværelserne. Da der ikke er elevator i tårnet, kan det for gangbesværede være vanskeligt at komme op til udstillingen.

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk