Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

GOBELINERNE

Ny Carlsbergfondet har gennem en stor donation muliggjort et monumentalt kunstværk, skabt af de fire danske samtidskunstnere Bjørn Nørgaard, Tal R, Kirstine Roepstorff og Alexander Tovborg. Kunstværket på Koldinghus skal i alt bestå af 17 vævede billedtæpper, også kaldet gobeliner, en kunstform der havde sin storhedstid i 15-1600-tallet. Gobelinerne skal væves af de traditionsrige franske væverier Manufacture de Gobelins i Paris og Manufacture de Beauvais i Frankrig. I alt skal der produceres 117 m2 gobelin fordelt på fire gobeliner på 6x3 meter, en på 3x3 meter og 12 på 1x3 meter.

KARTONERNE

Kartonerne til fire af de største gobeliner kan ses på Koldinghus fra 6. juli - 1. september 2019 i Riddersalen på Koldinghus.

​Fra 6. juli til 1. september 2019 kan du opleve begyndelsen til det gigantiske gobelinprojekt. Forlægget til tre af de fire store gobeliner er færdige og udstilles på Koldinghus.

Tal R, Kirstine Roepstorff og Alexander Tovborg har til udstillingen hver skabt en skitse I størrelsesforholdet 1:1 af de største gobeliner på 6x3 meter. Skitserne er malet på karton eller lærred i fuld størrelse. Bjørn Nørgaard har til udstillingen skabt en mindre skitse i størrelsesforholdet 1:10 af den sidste store gobelin på 6x3 meter.

MERE OM KUNSTNERNE

Vil du vide mere om de fire kunstnere og deres arbejde med gobelinerne kan du læse mere her:

Bjørn Nørgaard >

Tal R >

Kirstine Roepstorff >

Alexander Tovborg >

Filmene er lavet med støtte fra Nykredits Fond.

VÆVERIERNE​

Efter udstillingen på Koldinghus fragtes de farvelagte kartoner til Paris, hvor de anvendes som forlæg for de vævede gobeliner. Koldinghus-gobelinerne væves af de traditionsrige franske væverier i Paris Manufacture de Gobelins og Manufacture Beauvais Nationale Paris. Det tager en væver et år at væve en kvadratmeter gobelin. Den meget langsommelige væveproces betyder, at det kommer til at tage op til 6 år, før de 117 m2 Koldinghus-gobeliner er klar til at blive hængt op på Koldinghus i 2025.

Bjørn Nørgaard, der fra 1988 til 2000 udførte en stor gobelinserie til Christiansborg Slot i anledningen af H.M. Dronningens 50-års fødselsdag, er i kraft af sin erfaring på området både kunstner og rådgiver på opgaven.

"Jeg har fået det privilegium at være med til at indføre tre yngre kolleger i dette fremragende medium, væveriet med dets lange historie. Det er enestående, at vi nu kan etablere et tæt samarbejde mellem Frankrig og Danmark, mellem disse to store væverier og Ny Carlsbergfondet og danske kunstnere", ​siger Bjørn Nørgaard.

RUNDVISNINGER I UDSTILLINGEN

Der er gratis rundvisning i udstillingen følgende dage kl. 14.00:

  • Torsdag d. 22/8
  • Torsdag d. 29/8

​Rundvisningen varer ca 45 minutter og er gratis efter betalt entre til museet.

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​INFO OM CORONA

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk