Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

kunstskolen nordhøjs årsudstilling

Udstillingsperiode: 3. november 2019 til 1. december 2019

Mit Slot i Blåt

På årets udstilling kan man se udvalgte værker, som eleverne på Kunstskolen Nordhøj har arbejdet med i årets løb. Arbejderne spænder bredt over forskellige genrer; én elev har arbejdet med karakteropbygning af monstre og med udgangspunkt i monstrene bl.a. lavet et hæfte, en anden elev har arbejdet med broderi kombineret med maleri og en tredje med hunde.

Ud over de selvvalgte ​værker har eleverne fået en bundet opgave: Mit Slot i Blåt, som refererer til de mange værker, der er udstillet på Koldinghus, hvor forskellige kunstnere har portrætteret slottet. Disse portrætter giver dels en historisk dokumentation for, hvordan slottet har set ud på et givet tidspunkt, derudover giver portrætterne også en idé om, hvilket forhold kunstneren har haft til slottet. Man kan derfor se værker, der fremstiller Koldinghus som enten dramatisk, romantisk, storslået og i forfald.

Eleverne fra Kunstskolen Nordhøj har fået den opgave at skabe et portræt af Koldinghus - men udelukkende ved brug af den blå farveskala. Den blå ”dogmeregel” sætter en ramme, så alle elevernes værker fremstår som en samlet enhed, og samtidig udtrykker hver enkelt elevs forhold til slottet.

Ustillerne er fgl.:

Astrid Mønster Tästensen

Emil Folsø Brødsgaard

Ida Bruun

Lasse Klint

Thilde Reventlov Petersen

Tina Rasmussen

Kasper Pedersen

Charlotte Astrid Ahrensberg Jensen. (Afgangselev)

Design & produktudvikling

​Af tidl. leder af kunstskolen Nordhøj Stine Ofelia Kildevang

Udover vores kontinuerlige udstillingsarbejde, arbejder vi på Kunstskolen også med produktudvikling samt produktproduktion. Produkterne er bredt definerede, og kan være alt fra et konkret samarbejde med en virksomhed til produktion af unikaer:

Kunstskolen Nordhøj har stået for:

  • Udviklingen af Kolding Kommunes plakat til Kolding Kulturnat 2019. Temaet var ”Flyt Dig”, og det kom der otte gode bud ud af. Temaet blev behandlet både med en abstrakt tilgang og helt bogstaveligt. Vinderplakaten blev Charlotte Jensens plakat, som forestiller en luftballon, der flyver over byens tage.
  • Et samarbejde med Kolding Storcenter i december 2018, hvor Kunstskolen lavede det grafiske materiale til kampagnen ”Hey sale, genial med gul”, som var Kolding Storcenters januar-udsalgs-kampagne. I forbindelse med kampagnen havde Kunstskolen en pop-up udstilling i et tomt butikslokale.
  • Et godt og fortløbende samarbejde med Kulturforum Würth, som indtil videre blandt andet har inkluderet, at vi sammen har produceret en mulepose med motiv lavet af en af skolens elever. En mulepose, der fik så stor succes at virksomheden Launis efterfølgende købte sig ind på designet og indgik et samarbejde med os om et genoptryk af posen.
  • Et samarbejde med Galleri Nordenvind om design samt produktion af et sæt spillekort, hvor hvert motiv er håndtegnet af en af skolens elever.
  • Et større maleriarbejde til et plankeværk i Kolding midtby.
  • En plakat til begivenheden ”Kultur for folket”, som fandt sted i juni måned i Nicolai for børn i Kolding.
  • En udstillings-plakat for udstillingsstedet Retfærdigheden i Sæby
  • En fødselsdagsplakat for Kulturhuset Levisonsvej i Kolding.

Ligeledes lavede kunstnere fra Det arbejdende Atelier eksempelvis ”Årets Kulturpriser” for Kolding Kommune i 2017. Desuden løser vi på skolen løbende grafiske opgaver for eksterne kunder som for eksempel udarbejdelse af plakater, flyers og lignende.

De eksterne opgaver vægtes højt på skolen, da de giver elevernes arbejde en relation og forankring i det omkringliggende samfund. På skolen anser vi vores egne produktioner som en god modvægt til de bundne opgaver, da de i højere grad er baseret på fri skabelse og udvikling.​​

uddannelsen

På Kunstskolen optages elever løbende på baggrund af deres kunstneriske evner samt motivation for kunstnerisk udvikling.

For at blive optaget på skolen, skal man først i en måneds praktikforløb, hvor man som kommende elev får mulighed for at afprøve skolens struktur, undervisning samt gruppe inden man beslutter sig for at starte det 3-årige uddannelsesforløb.

Undervisningen er i høj grad individuelt tilrettelagt og sigter imod en personlig kunstnerisk udvikling, som fører til en stærk individuel kunstnerisk signatur. Der tages løbende stilling til i hvilken retning, hvilke redskaber, teknikker samt materialer der individuelt giver mening at arbejde med for den enkelte elev.

Målet med undervisningen er, at den enkelte elev dygtiggøres og styrkes hen imod en selvstændig kunstnerisk identitet. Således er rådgivning, samt vejledning mellem underviser og elev, fundamental for skolens målsætning.

Derudover tilbyder skolen fælles projekter, samt fælles undervisning, i det omfang det skønnes meningsfyldt for det pågældende hold af elever.
Fælles ture til kunstmuseer, atelier, biblioteker samt andre relevante steder er en obligatorisk del af det at gå på skolen, da vi tror på, at det at forholde sig til andres arbejde er en vigtig del af at udvikle sit eget arbejde.

Udover undervisning har skolen det overordnede mål altid at arbejde på synliggørelse og anerkendelse af elevernes arbejde. Det betyder at skolen kontinuerligt arbejder på at udvikle og styrke eksterne samarbejder med relevante aktører. Det være sig gallerier, virksomheder, museer, kunstnere, designere med flere.

Når en elev har gået på skolen i 3 år, tages eksamen ved en ekstern censor. I 2019 er det, som de foregående år, ved en censor fra Kolding Designskole. Eleven bruger det meste af det givne kalenderår til at forberede sin eksamen, som både indeholder en kunstnerisk del samt en formidlings del. Således er det at træne præsentation af eget arbejde en vigtig del af uddannelsen på skolen.
Vi tror på, at god kunst bliver endnu bedre ved god formidling af den.

​Undervisningen på skolen varetages af designer Sisse Falster og kunstpædagog Anja Enemark-Laursen.

Kunstskolen Nordhøj har eksisteret siden 2011. Den rummer en 3-årig uddannelse samt Det arbejdende Atelier, hvor færdiguddannede kunstnere dagligt arbejder med deres kunstneriske praksisser.

Kunstskolen Nordhøj er en del af Organisationen Nordhøj, som er Kolding Kommunes beskyttede beskæftigelse-, samværs- og aktivitetstilbud for handicap og psykiatri, og hører under Senior- og Socialforvaltningen i Kolding Kommune.​

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk