Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Udstillinger 2019

Udstillinger på Koldinghus i 2019

Foto: Kenneth Stjernegaard​

28. april - 3. november 2019

prinsesse af tiden. h.k.h. Prinsesse benedikte og 75 års danmarkshistorie

I 2019 markerer Koldinghus H.K.H. Prinsesse Benediktes 75-års fødselsdag med en stor særudstilling.

Med udgangspunkt i udvalgte højdepunkter fra Prinsesse Benediktes liv og virke formidler udstillingen gennem billeder, lyd og genstande de seneste 75 års danmarkshistorie, fra Prinsessens fødsel under besættelsen og frem til i dag. Udstillingen viser bl.a., hvordan de seneste 75 års dynamiske forandring af samfundet også har sat sine tydelige spor i det danske kongehus og det arbejde, medlemmerne af kongehuset udfører. Udstillingen kommer til at forløbe over alle fire etager i Koldinghus’ spektakulære ruinsal, skabt af arkitektægteparret Exner.

læs mere her >

Ny permanent udstilling åbner 29. september 2019

vores smykker

Statens Kunstfonds Smykkesamling på Koldinghus

​1. april 2019 overtog Koldinghus Statens Kunstfonds Smykkesamling, der består af ca. 300 smykker af høj kunstnerisk kvalitet, som Statens Kunstfond siden 1978 har indkøbt af de mest anerkendte og eksperimenterende smykkekunstnere i Danmark.

Fra 29. september 2019 vil smykkerne for første gang blive udstillet samlet på Museet på Koldinghus i udstillingen Vores Smykker. Udstillingen kommer til at rumme noget af det ypperste danske smykkekunst fra fem årtier, og bliver en enestående mulighed for at se udviklingen i nutidig dansk smykkekunst.

læs mere her >

2. december 2018 - 17. marts 2019

different but same

Koldinghus præsenterer i december 2018 en duo-udstilling med næsten 100 værker i sølv af to af Danmarks mest anerkendte, produktive og individualistiske sølvsmede, Yuki Ferdinandsen og Carsten From Andersen.

Yuki Ferdinandsen og Carsten From Andersen har forfinet hver deres signatur-teknik, hvor de med hammeren præger overfladen på deres objekter, der befinder sig i grænsefeltet mellem korpussølv med funktion og skulpturel kunstværk.

LÆS MERE HER >

​28. juni - 29. september 2019

united diversity

Designskolen Koldings Afgangsudstilling 2019

Vær med, når det nye hold af designere kridter banen op for fremtidens designlandskab i Designskolen Koldings afgangsudstilling 2019. De er over 50 talenter, de er vidt forskellige, de er et hold. De er United Diversity, og nu springer de UD!

Årets mange afgangsprojekter iscenesættes i Museet på Koldinghus’ Dansesal, der til lejligheden er omdannet til en hybrid af forskellige sportsbaner, hvor de unge designtalenter udfolder sig inden for og uden for banestregerne. I udstillingens centrale spillertunnel kan man møde alle designerne og høre om deres ambitioner for fremtiden i portrætfilm suppleret med citater og autografer. På banen rundt om spillertunnelen vises årets over 50 afgangsprojekter fra 5 faglinjer.

læs mere her >

6. juli - 1. september 2019

oprindelsen - skitserne til koldinghus-gobelinerne

​​Ny Carlsbergfondet har gennem en stor donation muliggjort et monumentalt kunstværk skabt af de fire danske samtidskunstnere Bjørn Nørgaard, Tal R, Kirstine Roepstorff og Alexander Tovborg.

17 gobeliner vil i 2025 udsmykke Koldinghus' to store sale: Riddersalen og Dansesalen.

Kartonerne til fire af de største gobeliner udstilles på Koldinghus i 2019. Kartonerne skal efterfølgende anvendes som forlæg for de vævede gobeliner.

læs mere her >

3. november - 1. december 2019

KunstSKOLEN nordhøjs årsudstilling

​Kunstuddannelsen i organisationen Nordhøj er en 3-årig uddannelse for voksne udviklingshæmmede. Uddannelsen består bl.a. af undervisning i tegning, maleri, grafik, skulptur og kunsthistorie. På den årlige kuraterede udstilling NORDHØJ ses et bredt udvalg af den kunst, som de studerende har skabt på uddannelsen det sidste år.

Læs mere her >

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk