Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Morten priisholm

"It should be just as common to pass by a guy with a watch as a guy with a gold ring.​"

Guldsmed Morten Priisholm etablerede sig som selvstændig med firmaet Priisholm Handcrafted i 2014. Fra sin værkstedsplads i Westend på Vesterbro i København udformer han sine kollektioner og specialfremstillede herresmykker.

​Han arbejder bl.a. i materialer som blankpoleret guld, sort-oxideret sølv, ædeltræ, blødt læder og nøje udvalgte ædelsten som rubiner, granater, safirer, blå topaser og diamanter.

​Han arbejder med tre kollektioner:
Time Collection: Med inspiration fra de store schweiziske urværker symboliserer Time Collection menneskets ønske om at mestre tiden.​
​Trophy Collection: Kollektionen Trophy genkalder storslåede dyrs kræfter og råstyrke. Linjen bygger på de værdier og symbolske egenskaber, som vi forbinder med dyrene: Den britiske løve er majestætisk, den nordiske bjørn stærk og ulven hurtig.
Traveller Collection: Med kollektionen Traveller lader Morten Priisholm sig inspirere af sine rejser rundt om i verden. Resultatet er en linje af smykker, der som omdrejningspunkt har et firtakket kompas som det vigtigste motiv.​​​

Se hans hjemmeside her

​Morten Priisholm fortæller om sine værker og deres tilblivelse:​

Værk 1: Time Necklace

"Da en ældre urmager på Østerbro gik på pension, fik jeg mulighed for at købe hans gamle reservedele. På mit værksted skilte jeg de hundredevis, små unikke urværker ad, hvorefter de mest velholdte blev omhyggeligt renset, så der kunne støbes efter dem.

Vedhænget er udført i sølv, med gulddetaljer og farvede diamanter."

​​​Værk 2: Noble Knuckle Duster

"Knojernet giver en håndgribelig oplevelse af rå magt, når det synker på plads om ens hånd. Udover den fysiske magt, er knojernet dekoreret med forskellig symbolik: Ur-dele – for tiden må alle dødelige bøje sig. Tid fører naturligt over til udsagnet ”tid er penge”. Solvognen er gengivet på vores tusindkroneseddel, men er også et religiøst symbol sammen med korset.

Materialerne er 14 karat guld, 925 sterling sølv, diamanter, rubiner, safirer, smaragd, ametyst, lapis lazuli, rav, sort perlemor, gedehorn og mahognitræ. Samtlige ædelsten er nøje udvalgt, fordi de alle har været associeret med kongelig, religiøs og verdslig magt."​

Fotograf: Morten Priisholm

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk