Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Marie Rimmen

"​Jeg finder ofte min inspiration i det industrielle og konstruerede"

Marie Rimmen blev udlært som guldsmed i 2014. Hun tog efterfølgende en bachelor i accessory design på Designskolen Kolding. Som selvstændig deler hun værksted, butik og hverdag med andre kolleger ved 'Guldsmed - Gl. Mønt 37' i København.

"Mit arbejde tager udgangspunkt i faglige teknikker, hvor jeg bl.a. er betaget af udviklingen af små mekanismer. Jeg finder ofte min inspiration i det industrielle og konstruerede, og jeg arbejder gerne med volumen og hule emner, hvor jeg i særlig grad går op i deres samlinger.
​Det ses tit i smykkeverdenen, at der gøres en dyd ud af at skjule disse, men jeg kan godt lide at understrege dem, så beskueren sættes ind i skabelses-processen og får øget forståelse for tankerne og tiden lagt i værket." 

Citat: Marie Rimmen

​​

Se hendes hjemmeside her

Marie Rimmen fortæller om sine værker:

Værk 1: Foldbar broche

Broche i sølv, silkesnor

"'Brochen kan foldes sammen og fungerer som vedhæng på en silkesnor. To af keglerne er fleksible, hvilket giver smykket en fin bevægelighed. Jeg har haft fokus på at skabe noget mekanisk og funktionelt, og har samtidig haft vægt på at formerne i smykket er behagelige - både som broche og vedhæng.

Værk 2: Magtens bagside

"Jeg har i mit værk arbejdet ud fra et kritisk syn på den tvungne magt. Brochen består af løse elementer, der er hamret sammen med guldsøm. Den falder derfor fra hinanden, hvis man ikke behandler den med omhu - faktisk er den allerede i forfald, hvilket ses på aftrykket af en tråd, der har haft hjulpet med at holde kasserne sammen. Med dette pointerer jeg, at dét, man tilkæmper sig med magt, let kan falde fra hinanden og gå tabt igen.

Jeg har valgt, at lade den materielle værdi være synlig fra bagsiden, da magtindehavere i dag ofte er anonyme, og skjuler deres formuer."​

Fotograf: Marie Rimmen

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk