Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

louise de la laing

"Mit univers er kendetegnet af farverigdom, blandinger af klassiske og utraditionelle materialer, såsom ædelstene, træ, ben og ædle metaller."

Louise de la Laing er uddannet guldsmed 2008-2012 samt smykkeformgiver fra Institut for Ædelmetal 2013-2016.​

​"​Ligesom i livet tager jeg som håndværker og kunstner mange valg i mine processer i skabelsen af mine værker. Der er så mange veje at gå, så meget at beslutte. De veje der tages, får en betydning. Nogle gange lader jeg mig også lede af det, der falder mig ind; min intuition, noget der har inspireret mig, eller noget jeg har drømt. Den processuelle del bliver dermed enormt afgørende, givende og ufornægtelig for mig i mit arbejde med smykker. Det er den del, der driver mig; afprøvninger, til- og fravalg, som fører mig videre til næste skridt…. og næste….. og næste. Alt dette indtil puslespillet går op på sin egen måde.

​Mit univers er kendetegnet af farverigdom, blandinger af klassiske og utraditionelle materialer, såsom ædelstene, træ, ben, ædle metaller, hvorved jeg ofte udfordrer den nordiske, strømlinede stil i et særegent formsprog. Smykkerne laves på eget værksted i København og sælges via de la Laings webshop."

Citat: Louise de la Laing

Se hendes hjemmeside

​Hun fortæller om sine værker:

​Værk 1: A Salix Ode

Øreringe i 24 kt forgyldt sølv, brillant ocean 0,06 ct, iolit, carneol, granat og turkis

"Mit værk, "A Salix Ode" er igennem piletræets styrke og skønhed en hyldest til nutidens stærke og uafhængige kvinder. Man siger piletræer bøjer sig for vinden, men ikke knækker. Deres skønhed ligger i de smalle, lancetformede blade, der hænger yndefuldt ned fra de slanke kviste og grene. Det var derfor naturligt at skabe et feminint, stærkt og farverigt univers igennem denne symbolik.

Samspillet mellem guld og sølv, det lette og det skrøbelige, dog samtidig fyldige udtryk symboliserer, hvordan moderne kvinder mestrer livets mange facetter med kontrastfyldte roller."

Værk 2: Is Knowledge Power?

Diadem med opaler, safirer, topaser, prasioliter, citriner, poppeltræ og 24 kt forgyldt sølv.

​"Æblet har været symbol på magt gennem århundreder, og er det stadig. I biblen bliver Eva lokket af slangen til at tage en bid af æblet fra kundskabens træ, og ifølge fortællingen havde vi ellers ikke haft muligheden for at skelne ondt fra godt. Vi fik denne egenskab som mennesker, fordi der blev spist af kundskabens træ, men vi blev samtidig henvist til at leve i den virkelige verden, væk fra Gud, indeholdende arbejde, børnefødsler og død. Det bliver dermed også dobbeltsidigt; på den ene side står indsigt, magt og rigdom, men på den anden side står også begær og fortabelse.

Min hensigt med værket har blandt andet været at udfordre tanken om, at viden er nøglen til magt, samt belyse den betydning viden har for vores samfund. Siden tidernes morgen har viden været anset som et magtinstrument, og viden var tidligere i udgangspunktet forbeholdt nogle få lærde. I dag er der med vores teknologi og samfundsstruktur i vidt omfang adgang til viden og information. Man kan derfor diskutere om viden i samme grad som tidligere repræsenterer magt, samt hvad adgangen til viden betyder for os som mennesker."

Fotograf: Jesper Fjøelner

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk