Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Josefine Rønsholt Smith

"Jeg tror på, at det er muligt at fremstille smykker, som har relevans ud over den spontane stræben efter at eje eller forbruge."

​Josefine Rønsholt Smith er født i København, 1985. Hun er guldsmed og ædelmetalformgiver. Hun blev i 2014 Master of Arts specialiseret i smykker fra School of Jewellery, BCU, UK.

"Mit hovedfokus er at skabe smykker, der har værdi ud over det materielle og som potentielt kan blive værdsat som objekter med en umiddelbar affektionsværdi. En del af min arbejdsproces har således været at identificere og filosofere over betydningen af ordet affektionsværdi, både i min egen optik, men også gennem interviews med andre.

Jeg har konkret arbejdet med at udfordre værdibegrebet og smykkets reelle værdi modsat den materielle, og jeg tror på, at det er muligt at fremstille smykker, som har relevans ud over den spontane stræben efter at eje eller forbruge.​"

Citat: Josefine Rønsholt Smith

Se hendes hjemmeside

​Josefine Rønsholt Smith fortæller om sine værker:

Værk 1: Intimacy/Intimitet - Halskæde af hvalrostand, hassel, jern og polyester

"Min proces er drevet af materialets naturlige skønhedsfejl og ved at udnytte disse kvaliteter i træet , f.eks ved at spejle træets mønstre, har jeg udviklet forskellige indbydende og taktile overflader, som er med til at bibeholde smykkets funktion som forskønnende objekt. Smykkernes overflader er derfor endt med at imitere hud, fra bløde barnekinder til smukt ældede hænder.

Jeg har forsøgt at fange abstraktioner og små elementer af funktionelle objekter, som fremmaner associationer til værktøjer eller totems og derfor fremstår som genkendelige genstande.

​Jeg er interesseret i, hvordan vi relaterer til disse genstande baseret på vores kulturelle arv og dispositioner. Det er en slags udforskning af, hvordan vores visuelle baggrund fremkalder minder, som uundgåeligt er med til at bestemme hvilke objekter, vi er tiltrukket af. Jeg opfordrer beskueren eller bæreren til at tænke over intimitet og emotionel bæredygtighed i et smykke."

Værk 2: Velfærdstragedien​ - Maske i zink, hvalrostand og sølv

​​​​"I Velfærdstragedien bliver de udnyttede processer til kommentarer på konceptet. Poleringen af hvalrostanden på kinderne bliver et symbol på magthavernes polerede overflade.

De små kropsdele som vælter ud af bagsiden af de hule øjne, har fået deres form i en hydraulisk presse. De er blevet presset, klemt og beskåret som de offentligt ansatte eller de svageste i samfundet. Hvis man ser nærmere på de små kropsdele, er nogle endda knækket af presset."

Fotograf: Aske Ris Torbensen

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk