Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Emil borregaard

"Det er altså ikke nødvendigvis værdien af materialet, men mere hvordan materialet tager sig ud i værket."

Emil Borregaard blev uddannet sølvsmed hos Georg Jensen A/S i 2012 og fik efterfølgende overrakt en sølvmedalje fra Kjøbenhavns Guldsmelaug og ML-prisen. Senere i 2013 modtog han sølvmedalje fra Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn. Dette gav inspiration til at starte egen virksomhed, så han havde mulighed for at lave specialfremstillinger efter kundens ønsker, inden for både  sølvsmedeverdenen og guldsmedeverdenen.

"Jeg har en stor interesse i at udvikle koncepter og for at udforske nye og gamle håndværk inden for faget. Det er også her jeg henter inspiration til at kombinere forskellige teknikker og bruge det i forskellige koncepter for at skabe det rigtige designsprog. 

Derudover bruger jeg meget mine omgivelser til inspiration. Det kan være alt fra den skønne natur eller arkitektur, til en oplevelse, samtale eller en følelse. Eksempelvis laver jeg ofte unikaværker på bestilling, hvor inspirationen kommer fra samtalen og det enkelte menneske. Alt efter temperament og lyst, er kunden med ind over designet. Herfra påbegynder jeg fremstillingen af værket, hvor kunden kan følge det fra start til slut.

Når jeg skaber værker, i forbindelse med udstillinger eller andet projekt, som ikke er en bestilling, henter jeg inspirationen hos mig selv og projektets overordnede tema. Det kombinerer jeg med inspiration fra mine omgivelser. Det er først til sidst, jeg egentlig beslutter, hvilke materialer jeg skal bruge. Her påskønner jeg ikke kun materialer som guld og sølv, men mange andre også. Det er altså ikke nødvendigvis værdien af materialet, men mere hvordan materialet tager sig ud i værket. Dette er med til at skabe muligheder og variation i designsproget."

Citat: Emil Borregaard

Se hans hjemmeside her

​Emil Borregaard fortæller her om sine værker.

Værk 1: Honoki

Tekande i sterlingsølv. Dekorering i bly, kobber, finguld og 18kt guld. Hank og stander er fremstillet af jindai keyaki, 2017.

​"'Honoki' betyder 'Magnolia' på japansk. Det refererer til magnolie-motivet på tekanden. Værket er lavet i samarbejde med Statens Kunstfond, i anledning af 150-års jubilæet for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan.

Jeg skulle finde noget, som begge kulturer kunne relatere til og fandt frem til at både Vesten og Asien kan relatere til te. Derfor besluttede jeg mig for at designe og fremstille en tekande i sterlingsølv. Den skulle fremstilles efter vores danske sølvtradition, både indenfor håndværk og indenfor formsprog.  

Konceptet er, at 'Vi kommer i mange farver, men vi er alle samme blomst'. Dette hentyder selvfølgelig til at uanset nationalitet og kultur, det enkelte menneske har og kommer fra, så er vi mennesker. Mennesker der mødes, snakker og udveksler erfaringer og kultur." 

Værk 2: Noi vivi

​​Vase i shakudo og 14kt guld. Dekoration i finguld. Fremstillet i forbindelse med Skt. Loye prisen 2019.

"​Til temaet, ”Magtens smykker” har jeg valgt at fremstille et korpusemne, da jeg ser korpusvare som hjemmets smykker. ”Noi vivi” betyder ”Vi, de levende” på italiensk.

Vasen har en udsmykning, der udtrykker, at den er ved at krakelere, og at man nærmest kan pille den sorte, døde overflade af. Og inden under den sorte overflade, er der en ny vase, der er den næste generation eller nye magt. Magten har op igennem historien aldrig været statisk, men derimod en dynamisk struktur, der er præget af forandring og udvikling. Så med andre ord afspejler vasen en fase og erkendelsen af, at alle magthavere står overfor det paradoks, at al magt er flygtig og ligger under for tidens gang."​​

Fotograf: Emil Borregaard

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk