Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

dronningens diadem

Diademet består af 18 pæreformede perler, såkaldte poires, hængende fra de diamantsmykkede arkader, der forbinde diademets stiliserede lotusblomster. Alt er fæstnet på en halvcirkulær, diamantsmykket ring. Bagpå er fastmonteret en hårkam.

H.M. Dronningens diadem med perlepoirer bliver oftest båret af regenten til de største begivenheder i kongehuset. Diademet er en del af det såkaldte Perlepoiresæt, som også består af brillianthalskæden, brilliantørenringene, brilliantbrochen samt den runde brilliantbroche. Vi viser hele sættet i udstillingen.

Diademet blev fremstillet til Dronning Margrethe 2.s tiptipoldemor, prinsesse Louise af Nederlandene (1808-1870), som fik det i bryllupsgave i 1825, formodentlig fra sin far, Friedrich Wilhelm 3. af Preussen (1770-1840). Diademet kom til Danmark via Frederik 8.s ægteskab med svenskfødte dronning Lovisa, som arvede det fra sin mor, som var datter af den første ejer, Louise af Nederlandene. Perlepoiresmykkerne er sammensat af gaver og arvestykker fra hele Europa samlet gennem flere generationer. Dets historie i sig selv illustrerer det danske kongehus’ århundredgamle nære internationale relationer.

Udlånt af Det Danske Kongehus’ Løsørefideikommis, H.M. Dronning Margrethe 2. af Danmark

Fotograf: Iben Kaufmann

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk