Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

does the carpet match the drapes

Dette ukonventionelle smykke har en kønspolitisk agenda, der kan læses ud af fotografierne og det samlede kunstværks titel: "Does the Carpet match the Drapes?", som betyder: Passer tæppet til gardinerne?

Værket, der er fra 2017, består af et todelt kropssmykke og dem fotografier. Smykket er lavet af aluminiumkæder og udført af Jakob Bengel.


Titlens spørgsmål refererer med ”tæppet” til en kvindes kønsbehåring, og med ”gardinerne” til hendes hovedhår. Et vulgært spørgsmål, der kan stilles af en person, der mener at have ret til vide om en anden persons hårfarve er ens på de to eneste tilbageværende steder, hvor det fortsat, i en tæmmet version, er socialt acceptabelt for kvinder i den vestlige verden at have hår.

Fotografiet svarer kontant tilbage på spørgsmålet og viser krøllet kønsbehåring, der stikker ud under en lyserød bodystocking, og hår, der hænger ned under armene. Behåringen er et smykke i to dele sammensat af kæder og iscenesat i dette fotografi, hvor den indbydende kvindekrop smykker sig med de krasse, utæmmede kønshår med selvsikker selvfølgelighed. Laura Jack sætter med sit kunstværk et spejl op mod indgroede forestillinger om, hvordan en krop og en identitet kan udfolde sig i vores frigjorte samfund – i hvilken grad har den enkelte reelt magten over sig selv og sin krop?

Udlånt af Laura Jack Jewellery

Model: Vanessa Zöller​

Foto: Laura Jack

Tilbage til highlights >

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk