Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Magtens Smykker

Udstillingsperiode: 6. maj 2018 - forlænget til 21. oktober

Prægtige magtsymboleR

Det gamle kongeslot Koldinghus fylder i år 750 år. Det fejres med jubilæumsudstillingen Magtens Smykker, der fortæller 750-års historie gennem kongelige smykker, medaljer og ordner fra magtens centrum.

​Rang, rigdom og idealer kan afkodes i de smykker, som samfundets mægtigste mænd og kvinder har båret. Smykker kan dermed fortælle om historiens skiftende styreformer, magtforhold, stiludtryk og krops- og kønsopfattelser. Jubilæumsudstillingen på Koldinghus formidler magtens historie i 750 år gennem et bredt udvalg af smykker, ordner og medaljer udlånt af bl.a. det danske, det britiske og det svenske kongehus, Tiffany i New York, Cartier i Paris, Shamballa Jewels, Napoleonmuseet i Schweiz, Kongernes Samling på Rosenborg, Designmuseum Danmark og andre danske og europæiske museer, virksomheder og private samlere.

Gennem de udstillede smykker får gæsten mulighed for at komme helt tæt på en lang række af Danmarks og Europas mest magtfulde mennesker. Smykkerne og de personer, de har tilhørt eller tilhører, har enten direkte eller indirekte haft betydning for Koldinghus’ 750-års historie og de nationale og internationale fortællinger, som slottet er en del af.

Foto: Bryllupsdiadem. Lavet af Cartier i 1904. Skænket til Dronning Ingrids mor i 1905.Dronning Ingrids 3 døtre har alle båret diademet til deres bryllup. Ejer: Dronning Anne-Marie. Foto: Iben Kaufmann.

jub​ilæumskatalog

Jubilæumskataloget udkommer i tilknytning til udstillingen MAGTENS SMYKKER. Den har et forord af museumsdirektør for Koldinghus, Thomas Thulstrup, og indeholder beskrivelser og billeder af alle de udstillede genstande.

læs mere her >

​6. maj 2018 - 21. oktober 2018

skt. loye nomineringsudstilling

Kjøbenhavns Guldsmedelaug præsenterer Nomineringsudstillingen, hvor 12 nye talenter indenfor guld- og sølvsmedefaget folder deres evner ud. Alle udstiller et tidligere udført værk og ét værk fremstillet til udstillingen med reference til temaet magtens smykker og/eller begrebet magt.

De 12 udstillere er: Anna Valla Jonsdottir, Emil Borregaard, Fie Bondenhoff, Josefine Rønsholt Smith, Katja Jæger, Louise de la Laing, Louise Frølund Bech, Marie Rimmen, Max Danger, Morten Priisholm, Nanna Obel og Signe Abrahamson.

Nomineringsudstillingen er en optakt til Kjøbenhavn Guldsmedelaugs prestigefyldte Skt. Loye Pris, der uddeles i 2019. Nomineringsudstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Augustinus Fonden.

LÆS MERE HER >

6. maj 2018 - 21. oktober 2018

FREMTIDENS MAGT-SMYKKE

Seks internationale master-studerende i Accessory-design ved Designskolen Kolding giver deres bud på, hvordan et magtsmykke skal se ud i fremtiden. De har ladet sig inspirere af Koldinghus' 750-års jubilæumsudstilling Magtens Smykker, der viser smykker fra 1268 til i dag, som har været brugt til at udøve og signalere magt. Designerne har fået frie hænder til at skabe et smykke eller anden kropbåret accessory, som kan bruges af fremtidens magthavere.

LÆS MERE HER >

   "i kongens tjeneste"

BØRNEAKTIVITET VED UDSTILLINGEN

​​I forbindelse med udstillingen vil der være en børneaktivitet "I KONGENS TJENESTE", hvor børnene skal løse forskellige opgaver for at blive optaget i Christian d. 4's ridderhær. Klarer de de forskellige udfordringer vil de blive belønnet med et ridderbrev, våbenskjold og en afsluttende audiens hos Christian 4., hvor de vil blive slået til Ridder af Den Væbnede Arm.

LÆS MERE HER >

​​​​ANDRE AKTIVITETER I 2018 >​

entré 6. maj - 21. oktober

Voksne: 125 kr.

Studerende: 65 kr.

Børn og unge under 18 år: 0 kr.

Medlemmer af Museumsklubben og Erhvervsklubben Koldinghus: 0 kr.

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk