Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Statens Kunstfond præmierer to sølvsmede for udstilling på Koldinghus

”Overbevisende og blæret, lækkert og imponerende”. Sådan motiverer Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design præmieringen af de to sølvsmede Yuki Ferdinandsen og Carsten From Andersen for udstillingen ”Different But Same” på Koldinghus.

”Præmieringen er et stort og velfortjent skulderklap til Yuki Ferdinandsen og Carsten From Andersen. Deres udstilling på Museet på Koldinghus er en fryd for hele sanseapparatet og den kraftanstrengelse, de to sølvsmede har lagt i at skabe de unikke værker er imponerende – især fordi der slet ikke er nogen anstrengelse at mærke i den færdige udstilling. 

Alle værkerne emmer af kunstnerisk overskud, præcision og legesyge. Så det er en dejlig overraskelse, at sølvsmedene modtager denne hæder fra Statens faglige uafhængige udvalg, og meget velfortjent. Begge har de været utroligt generøse at arbejde sammen med under forberedelsen af udstillingen, og den generøsitet, tror jeg også udstillingens gæster kan fornemme bare ved at opleve deres værker. Derfor er det en ekstra glæde, at de to nu modtager hæder for deres arbejde. 

En præmiering er noget helt særligt, da præmieringen og det medfølgende legat ikke kan søges. Det er Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design, der selv tager initiativ til at anerkende 'værker eller anden kunstnerisk produktion af høj kunstnerisk kvalitet'" siger udstillingskurator på Koldinghus Anni Nørskov Mørch.

Statens Kunstfonds motivering

Udvalget giver følgende motivering for præmieringen: 

”Under titlen Different But Same udstiller de to anerkendte sølvsmede Yuki Ferdinandsen og Carsten From Andersen næsten 100 sølvkorpus-værker side om side på Koldinghus. De to kunstnere har hver sin signatur-teknik, henholdsvis Arare og Dry Stone, hvor de med værktøjet præger overfladen på funktionelle, såvel som skulpturelle objekter. 

Yuki Ferdinandsen finder ofte inspirationen til sine sølvskulpturer i naturen. Hun fusionerer danske og japanske formgivningstraditioner og banker arare-punkter i sølvoverfladen med nærmest matematisk præcision. Carsten From Andersens objekter er drevet frem af blanke plader sølv, som han derefter ved hjælp af sin hammer giver de karakteristiske buler. 

For begge gælder det, at dekorationen er udført og komponeret med største naturlighed og tekniske overlegenhed og de to kunsthåndværkeres arbejder komplementerer og perspektiverer hinanden på fornemste vis. Et imponerende opbud af sølvværker er smukt præsenteret i hele Ruinsalen på Koldinghus, forførende udstillet i montrer på blanke sorte flader. Det er overbevisende og blæret, lækkert og imponerende. For denne udstilling præmieres Yuki Ferdinandsen og Carsten From Andersen med 50.000 kr. af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design”

Om udstillingen
Titel: Different but Same. Sølv af Yuki Ferdinandsen og Carsten From Andersen

Periode: 2. december 2018 - 17. marts 2019

Udstillingen ”Different but Same” præsenterer værker i sølv af to af Danmarks mest anerkendte, produktive og individualistiske sølvsmede, Yuki Ferdinandsen og Carsten From Andersen. Yuki Ferdinandsen og Carsten From Andersen har forfinet hver deres signaturteknik, hvor de med hammeren præger overfladen på deres objekter, der befinder sig i grænsefeltet mellem korpussølv med funktion og skulpturelt kunstværk. Yuki Ferdinandsen bryder de matte sølvoverflader med den japanske Arare-tekniks blanke haglslag indefra og ud, mens Carsten From Andersen arbejder udefra og ind og ornamenterer sine sølvvaser og -skåle med fordybninger, der passer ind i hinanden som sten i et dige. De to sølvsmede komplementerer og perspektiverer hinanden; de er forskellige og alligevel beslægtede, different but same. 

Udstillingen består af næsten 100 værker, hvoraf nogle stammer fra Museet på Koldinghus’ egen samling, mens størstedelen er stillet til rådighed af sølvsmedene selv via Galleri Montan og udlånt af private ejere, Designmuseum Danmark, Statens Kunstfond og Københavns Universitet.

Tilbage til different but same >

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk