Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

designskolen koldings afgangsudstilling 2018

Udstillingsperiode: 29. juni - 21. oktober 2018.

Der er fokus på magten, når årets afgangsudstilling fra Designskolen Kolding erobrer flere sale på Museet på Koldinghus.

Alt imens at Koldinghus fejrer 750-års jubilæum med en stor udstilling om Magtens Smykker indtager et hold afgangsstuderende fra Designskolen Kolding tre af slottets gamle sale med spritnye bud på, hvordan design sætter dagsordenen i en moderne verden. Under det fælles banner 'Designer - grib magten!' sætter de nyslåede designere begrebet i spil på vidt forskellige måder.

Lili Uyen Thuy Pham har til eksempel skabt en kollektion, der giver håndværket fornyet status og magt. Med afsæt i fragmenter af genbrugstøj fra H&M har hun brugt haute couturens håndværksmæssige detaljer som drapering og forskellige former for broderi, for at opnå et uventet, luksuriøst udtryk.

Inspireret af det forhutlede look du har, når du i morgentimerne lister hjem efter en vild nat i byen, har en anden designer, Frederik Ingvorsen, ønsket at gøre op med korrekte business-look, der kendetegner traditionelt herretøj. Iturevne habitter hvor foret vælter ud af lommerne, rødvinsskjolder og mistænkelige folder har givet kollektionen ”The Glamorous Walk of Shame” et skamfuldt men også ultra-elegant præg, hvor designeren tager magten til at bryde både egne og andres forventninger.

Læs mere på Designskolen Koldings hjemmeside >

​ENTRÉ TIL MUSEET OG UDSTILLINGEN

Voksne: 125 kr.

Studerende: 65 kr.

Børn og unge under 18 år: 0 kr

Medlemmer af Museumsklubben og Erhvervsklubben Koldinghus: 0 kr.

Fotograf: Maria Tuxen​​

GÆSTEKURATORER

Det er til tonerne af tre undertemaer, People, Planet og Play, at Designskolen Kolding har bedt tre markante profiler i designverden agere gæstekuratorer på udstillingen.

De nyuddannede designere iscenesætter tre forskellige 'universer' under kreativ ledelse af hver sin gæstekurator. Gæstekuratorerne er tre faglige fyrtårne, der er autoriteter inden for deres felt:

Modedesigner, musiker og adjungeret professer ved Designskolen Kolding, Henrik Vibskov er holdkaptajn for tekstil- og modeafgængerne under overskriften "Design for Play".

Designer, stifter og partner af Urgent.Agency Mads Quistgaard, der er bestyrelsesmedlem af Designrådet og adjungeret professor ved Designskolen Kolding, er holdkaptajn for kommunikationsdesignerne under overskriften "Design for People".

Og holdkaptajn for de industrielle designeres udstilling med overskriften "Design for Planet" er Christian Bason, adm. direktør for Dansk Design Center og forfatter til syv bøger om design, innovation og ledelse.

De studerende går aktivt og opfindsomt til værks i de tre udstillingsuniverser og forholder sig til design som en betydelig faktor og magtfaktor i menneskers liv.

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk