Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

åbningen i billeder

Særudstillingen BEYOND ICONS åbnede den 1. juni​

​Kulturminister

Kulturminister Mette Bock holdte åbningstale til BEYOND ICONS. Hun var iført en kjole designet af elever fra Designskolen Kolding.

​Fødselsdagssang

130 LEVENDE SANGSKJULERE

Designskolen Koldings 50 år blev også fejret med et brag af en fødselsdagssang. 130 korsangere havde skjult sig blandt 800 gæster, der alle sang 'With a Little Help from My Friends' fra Beatles-albummet Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club band. En ekstra detalje var, at albummet også rundede 50 år på dagen for åbningen.

Se filmen her

​afgængerne

FREMTIDENS DESIGN BLANDT HVERDAGSIKONER

Traditionen tro udstilles afgangsprojekter fra Designskolen Kolding på Koldinghus, men i anledning af skolens 50 år bliver de nye designeres livtag med fremtidens design udstilles blandt de kendte og skjulte hverdagsdesigns fra BEYOND ICONS.

En ung gæst afprøvede kommunikationsdesigner Thor Kongsgaard Guldagers afgangsprojekt: En virtuel reality-oplevelse skabt i samarbejde med Kulturby Aarhus 2017.

​IKON i slotsgården

Denne Porsche 911 står som en del af særudstillingen BEYOND ICONS i Slotsgården. Iværksætter, grundlægger af Just-Eat og gæstekurator Jesper Buch har nemlig nomineret Porsche 911 som et genialt design.

Læs om Porsche 911

​Museumsdirektøren

Museumsdirektøren på Koldinghus, Thomas C. Thulstrup, talte som vært til åbningen af BEYOND ICONS. I sin præsentation af udstillingen talte han bl.a. om nomineringen af den ikoniske pussyhat som et genialt design.

​rektor

Rektor på Designskolen Kolding, Elsebeth Gerner Nielsen, talte også som vært til  åbningen af BEYOND ICONS, der fejrer skolens 50 års jubilæum.

​Udstillingskurator

​Udstillingskurator Anni Nørskov Mørch viste kulturministeren rundt i udstillingen BEYOND ICONS. Hun var iført en sølvversion af The Gold Badge, som er nomineret af Josephine Winther som et genialt design.

Læs interview med Anni

Læs om The Gold Badge

​Gæstekurator

​Komiker, foredragsholder og spastiker Jacob Nossell har nomineret den klassiske kuglelabyrint fra Brio som et genialt design. Her ses han prøve sin egen prototype på en kæmpeinstallation af kuglelabyrinten. Den skal give mennesker uden handicap en fysisk fornemmelse af, hvordan det er at leve med et handikap og en krop, der ikke makker ret.

Læs om kuglelabyrinten

EN IKONISK ÅBNING

GODT VEJR OG NYE SAMTALER

Åbningen af BEYOND ICONS var fuld af godt humør. De overraskende bud på genialt design og de nytænkende afgangsprojekter satte gang i samtalerne. I Slotsgården kunne gæsterne nyde godt af det gode vejr.

fotograf

Tusind tak til fotograf Marie Tuxen, som har foreviget åbningen af særudstillingen BEYOND ICONS på fantastisk vis.

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk