Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

2 JUNI 2017 - 22 OKTOBER 2017

BEYOND ICONS

NYE PERSPEKTIVER PÅ DESIGN

BEYOND ICONS fejrer Designskolen Koldings 50-års jubilæum ved at gå bag om de velkendte designikoner og sætte fokus på designeren og brugerens erfaringer, følelser og holdninger til design. 50 kulturpersoner har hver peget på et design, der har betydning i deres private eller professionelle liv.

Årets nye designeres eksamensprojekter præsenteres sammen med 50 brugeres perspektiv på design.

Udstillingen har mange stemmer og viser, at design kan skubbe grænser, gøre hverdagen nemmere, give mening, rumme følelser, kommer under huden (sågar under bæltestedet), stille spørgsmål - og visen vejen frem.

Vi håber de udstillede designs kan få snakken i gang og motivere til handling. Måske opdager du, at designs kan være så integrerede i vores hverdag, at vi helt glemmer, det er der.

DET SIGER PRESSEN

BEYOND ICONS I PRESSEN

​BEYOND ICONS får gode anmeldelser i pressen, og bliver især hyldet for sit fokus på geniale design, der normalt bliver overset.

Læs mere her

Interview med UDSTILLINGSkurator

Q&A: ANNI NØRSKOV MØRCH

​Udstillingen BEYOND ICONS præsenterer design, der gør en forskel i vores hverdag. Lotte Gellert fra designETC har spurgt udstillingskurator Anni Nørskov Mørch, hvorfor det er vigtigt at sætte fokus på design, der ikke altid råber højt.

Læs hendes svar

BUTIKKEN

BEYOND ICONS I SLOTSBUTIKKEN

I slotsbutikken har vi flere produkter med relation til særudstillingen BEYOND ICONS. Du har mulighed for at købe 3D-printede smykker af gæstekurator Allan Scharff og The Gold Badge, der er nomineret som genialt design.

Gratis indgang

Fonde

​EN SÆRLIG TAK

Vi vil gerne give en helt særlig tak til de fonde, som var med til at gøre BEYOND ICONS til virkelighed.

15. Juni Fonden

Augustinus Fonden

Den Faberske Fond

EWII Værdipulje

Kolding Kommune

Oticon Fonden

Region Syddanmarks Kulturpulje

Statens Kunstfond

Tage Vanggaard og Hustrus Fond​

En stor tak til...

DEM, SOM GJORDE BEYOND ICONS MULIG

En særudstilling som BEYOND ICONS kræver mange hænder, hoveder og hjælpere. Vi vil derfor gerne takke alle, som har været medvirkende til at gøre BEYOND ICONS til virkelighed.

Læs mere her

GÆSTEKURATORER

BRUGERPERSPEKTIVER PÅ GENIALT DESIGN

Genialt design opstår i kontakten med brugerne, så til BEYOND ICONS har vi bedt 50 kulturpersoner give hvert deres bud på et genialt design.

Buddene er meget forskellige og viser, hvor mange perspektiver genialt design kan have.

Læs mere her

DA BEYOND ICONS ÅBNEDE

​Åbningen af udstillingen Beyond Icons var - ja nærmest - ikonisk. Vores smukke ruinsal dannede ramme om næsten 100 værker, 800 besøgende, 120 korsangere, 3 taler af hhv Kulturminister Mette Bock, rektor Elsebeth Gerner Nielsen, Museets direktør Thomas Thulstrup og 1 fødselar - nemlig Designskolen Kolding, der i år runder de 50.

Og fødselaren blev i den grad fejret med skåltaler og et brag af en fællessang 'With a little help from my friends' fra Beatles album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, der såmænd også runder de 50 år på dagen for åbningen.

Udstillingen Beyond Icons er nemlig skabt i kraft af hjælp fra 50 mennesker, som har peget på et design, vi måske ikke lægger mærke til i hverdagen og som viser sit værd, når vi bruger det. Dåseåbneren, papirclipsen, stillekupeen, lynlåsen, Mobile Pay for at nævne et par stykker. Men udstillingen peger også fremad med dugfriske bud på design - et halvt hundrede studerende fra Designskolen viser deres afsluttende eksamensprojekter.

Beyond Icons kan opleves på Koldinghus til den 22. oktober 2017.

Se filmen her

Se billederne her

AFgængerne

AFGANGSPROJEKTER OG GENIALT DESIGN

Traditionen tro bliver afgangsprojekterne fra Designskolen Kolding udstillet på Koldinghus. Men i anledning af skolens 50 års jubilæum har vi valgt at udstille afgangsprojekterne sammen med særudstillingen BEYOND ICONS.

Læs mere

GULDBOGEN

DESIGNERE AF GULD

Design handler om at skabe positive forandringer og derfor stiller jubilæumsgivelsen skarpt på 50 designere uddannet fra Designskolen Kolding, som har gjort og gør en forskel.

Bogen indeholder 50 designerportrætter,  afsnit om skolens historie og dens 50 år lange kamp for kvalitet, og rektor Elsebeth Gerner Nielsens vision for fremtidens Designskolen Kolding.

Jubilæumsbogen kan købes i Slotsbutikken

Læs mere her

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk