Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

JULEUDSTILLING: P.N. MØLLERS NISSER

Juleudstilling i ruinsalens kælder

19 NOVEMBER 2016 - 3 JANUAR 2017

Peter N. Møllers tegninger af finurlige nisser indtager Koldinghus' kælder.

​Peter N. Møller blev født i Kolding i 1838 og på trods af et handikap som døv kom han i malerlære og viste her hurtigt talent for at tegne. Dette førte ham til Kunstakademiet i København, hvor han blev tilknyttet Den kongelige Porcelainsfabrik. Her blev han kendt for søde og sjove motiver bl.a. med børneportrætter og nisser. Efter nogle år i København vendte han tilbage til Kolding hvor han indtil sin død i 1910 levede af at male portrætter, altertavler og billeder med religiøse motiver til områdets mange nybyggede missionshus.

OM UDSTILLINGEN

​​​I udstillingen kan man bl.a. se et udvalg af Møllers originale blyantstegninger med julemotiver, en stor og sjælden kop med en glad nisse ridende på en gris, og læse lidt om Peter N. Møllers liv. ​​I år kan man også klare årets julekort på Koldinghus. Man kan købe det nye sæt med julekort med ny-farvelagte tegninger af Nisse-Møllers finurlige nisser og sende dem med PostNords nissefrimærker.​ Eller du kan lave et personligt julekort med familien ved at tage​et foto i udstillingen, hvor I stikker hovederne ud igennem de store plancher med forstørrede nissetegninger – send det personlige julekort digitalt eller få det printet gennem som et rigtigt postkort gennem appen Postkortet.

Man kan være en tyk nisse på en endnu tykkere gris, en nissefar i sneen med sækken fuld af gaver eller hele familien kan være et nisseband, der spiller for fuld musik.

Billedbeskrivelse

​Museet på Koldinghus markerer at PostNord har valgt at genoptrykke 5 forskellige nissemotiver af Kolding-kunstneren Peter Nikolaj Møller, kaldet Nisse-Møller, på efterårets frimærke.

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk