Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

NORDHØJ EKSAMENSUDSTILLING 2015

31 OKTOBER 2015 - 29 NOVEMBER 2015

Kunstuddannelsen fra Organisationen Nordhøj udstiller på Koldinghus 

Fernisering: Fredag 30. oktober kl. 14.00 på Koldinghus.
Åbningstale af borgmester Jørn Pedersen
Udstillingsperiode: 31. oktober – 29. november 2015

 ​

Museet på Koldinghus viser for 3. år i træk kunstværker af nuværende og tidligere studerende på Kunstuddannelsen for Organisationen Nordhøj, der er en 3-årig uddannelse for voksne udviklingshæmmede. På udstillingen på Koldinghus præsenteres et bredt udvalg af den kunst, som er blevet lavet i løbet af året. Der er akvareller, grafitti og malerier med påfugle, conversestøvler og doodle-motiv. Der er grafiktryk, tegninger, skulpturer, plakater med sølv af Georg Jensen og meget mere.

I forbindelse med eksamensudstillingen har de studerende deltaget i en plakatkonkurrence. Opgaven gik ud på at lave en plakat, hvor et værk af sølvsmeden Georg Jensen skulle indgå. De studerende brugte en dag på at lave skitsetegninger i den aktuelle udstilling ”Georg Jensen. Et eventyr i dansk sølv” på Koldinghus.  Hjemme i værkstedet på Kongensgade arbejdede de videre uger med deres skitser og endte med at få fremstillet et værk til plakatkonkurrencen. En komité fra Koldinghus valgte Emil Brødsgaards plakatforslag. Emil havde valgt en sølvterrin med Koldinghus’ karakteristiske murværk som baggrund. Fra Koldinghus lød det, at det havde været svært at vælge en vinder, da alle 9 forslag var gennemarbejdet og af høj kunstnerisk kvalitet. De 9 plakater kan også ses på udstillingen og vinderplakaten kan sammen med postkort af nogle af de udstillede værker købes i slotsbutikken.

Dette års afgangsstuderende
Ida Bruun
Ida har valgt at lave et eksamensprojekt, der hedder ”Dronning & Prinsesser”. Ida har valgt emnet fordi hun synes, de kongelige er spændende. Ida har mødt Prinsesse Marie i virkeligheden på Care-festival i Fredericia, hvor hun snakkede med hende. Ida har lavet en raku-skulptur, som forestiller Prinsesse Marie, en tegning af Dronning Margrethe, en tegning af Prinsesse Marie, et serigrafitryk af Kronprinsesse Mary, et serigrafitryk af Dronning Margrethe, et stort maleri af Dronning Margrethe, samt et stort maleri af Kronprinsesse Mary.
Ida har gennemgået en kreativ udvikling i løbet af de 3 år, hun har gået på uddannelsen. Hun er særligt kendt for sin fine og omhyggelige detaljerigdom i alle hendes værker, hvor der bliver kælet for detaljen.

Om Nordhøj

Organisationen Nordhøj er en social virksomhed, hvor vores brugere benævnes som medarbejdere. I Organisationen Nordhøj kan mennesker med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne få beskæftigelse, enten i form af job eller i form af aktiviteter, som tilgodeser den enkelte medarbejders ønsker og behov – og hvor hovedvægten er lagt på personlig og faglig udvikling.

Om kunstuddannelsen
Nordhøj tilbyder siden oktober 2011 en særlig tilrettelagt 3-årig kunstuddannelse for personer indskrevet på fuld tid i beskyttet beskæftigelse under §103.

Kunstuddannelsen i Organisationen Nordhøj er en uddannelse for voksne udviklingshæmmede. Uddannelsen består af undervisning i tegning, maleri, grafik, skulptur og kunsthistorie. Der er pt. 7 studerende på kunstuddannelsen.

Formålet med uddannelsen (fra studieordningen)
• At den studerende opnår et personligt kunstnerisk udtryk på baggrund af undervisning i forskellige kunstneriske teknikker og metoder
• At den studerende stifter bekendtskab med kunsthistorien ud fra princippet ”learning-by-doing”

Efter hvert uddannelsesår afholdes en eksamensudstilling – det er denne udstilling som kan opleves på Koldinghus.

Se mere på:

 https://www.facebook.com/Kunstuddannelsen 

Årets udstillere på Koldinghus:

Kasper Pedersen - Afgangsstuderende 2014
Ida Bruun - Afgangsstuderende 2015

Tina Rasmussen – Studerende

Thilde Reventlov Petersen - Studerende
Astrid Mønster Tästensen - Afgangsstuderende 2014

Katerina Guldbrandt – Studerende

Emil Folsø Brødsgaard – Studerende og vinder af plakatkonkurrence

Christian Herden - Afgangsstuderende 2014

Lasse Klint - Afgangsstuderende 2014

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk