Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

KOLDINGHUS FEJRER GEORG JENSEN

GEORG JENSEN - "ET EVENTYR I SØLV"

4 SEPTEMBER 2015 - 28 FEBRUAR 2016

Georg Jensen (1866-1935) er en af de fornemste repræsentanter for dansk design. Koldinghus fejrer 150-året for hans fødsel med en stor retrospektiv udstilling, der kan ses fra 4. september 2015 til 28. februar 2016. Udstillingen, der præsenterer alt det bedste og det mest sjældne fra Georg Jensens og den virksomhed, han skabte, fortæller historien om et globalt designeventyr i et århundrede, der hastigt vekslede mellem blomstring, krise, krig og nybrud.


Eventyret begyndte i 1904, da Georg Jensen åbnede et lille værksted i en baggård med et beskedent udhængsskab på Bredgade i København som eneste salgsvindue. Allerede ti år senere var Georg Jensens naturinspirerede, elegante Skønvirke-sølv kendt og eftertragtet langt uden for landets grænser.Udstillingen er en rejse gennem de stilistiske perioder, der præsenteres gennem værker af Georg Jensen selv samt de mange talentfulde formgivere, der har været tilknyttet smedjen fra begyndelsen til i dag.

Den åbnes med et imponerende udvalg af mesterens egne skønne smykker med flora og fauna motiver og det hammerslåede sølvkorpus med frodig dekoration. Mange vil genkende de ikoniske drueopsatser, Louvre-skålen og ligeledes fornøjes over de mange mere sjældne mesterværker.

Henning Koppel (1918-1981) var efter Anden Verdenskrig med sit banebrydende organisk modernistiske sølvdesign for alvor med til at sætte smedjen på verdenskortet igen. Udstillingen præsenterer nogle af de mest enestående designs fra Henning Koppels hånd som det imposante fiskefad og kanden med det beskrivende kælenavn ”Den gravide and”.


De moderne smykker repræsenteres rigt af blandt andre Nanna Ditzel, Vivianna Torun Bülow-Hübe og Kim Buck, mens blandt andre Allan Scharffs fantastiske fabuleringer over fugle viser korpussølvet frem til i dag.

Udstillingen tager således publikum på en rejse gennem hele smedjens historie på 110 år kendetegnet ved banebrydende sølvdesign i uovertruffet kvalitet.

Tak for indlånte genstande til udstillingen:

Dansk Slagterlaug, Drachmanns Hus, Skagens Museum,

Designmuseum Danmark, Georg Jensen A/S

 

En lang række private samlere i ind- og udland


Udstillingen og udstillingens katalog er støttet af:

15. Juni Fonden
Arne V. Schleschs Fond
Beckett-Fonden

Ernst B. Sund Fonden

Knud Højgaards Fond
Konsul Georg Jorck og
hustru Emma Jorcks Fond

Toyota-Fonden Udviklingsfonden Koldinghus

Aage og Johanne Louis-Hansens

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk