Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

NY JULETRADITION PÅ KOLDINGHUS

6 DECEMBER 2014 - 4 JANUAR 2015

Lørdag 6. december og søndag 7. december inviterer Koldinghus og slottets frivilliggruppe til Koldinghus Julemarked. Museet ønsker med dette års marked at starte en helt ny tradition: Slottet skal i år og i fremtiden lægge hus til et julemarked, der passer til slottets unikke rammer– med fokus på julestemning, håndværk og god kvalitet.

60 Boder

Museet har håndplukket bl.a. designere, kunsthåndværkere, keramikere til at stå på markedet og måtte lukke for yderligere tilmelding i oktober måned. Der er blevet plads til 60 boder, som udstiller og sælger sjaler, strikvarer, plaider, julepynt, nisser, smykker af guld, sølv og rav, honning, honningkager, ost, kvalitetschokolade, pandekager, specialøl, julesnaps, keramik, design af genbrugsmaterialer, plakater, postkort, grafisk tryk, tasker, filtede futter, papirklip, messingvarer, glaskunst og meget meget mere.

Genbrugsjul med Shane Brox

Trækplasteret for Koldinghus Julemarked 2014 bliver Shane Brox, der er kendt fra programmet ”Shanes Verden” på DR. Både lørdag og søndag kan alle deltage i workshops med Shane, som vil lave bæredygtigt julepynt af genbrugsmaterialer sammen med besøgende på Julemarkedet. Koldinghus har i samarbejde med Skatkammeret i Kolding indsamlet knapper, karton, kasseret legetøj, plastic, pap og papir og andre genbrugsmaterialer til workshoppen. Et hold frivillige vil stå parat til at assistere gæsterne. I tilknytning til Shanes Brox workshop udstiller museet resultatet af en workshop i Nicolai for Børn, som i november laver juletræspynt af genbrugsmaterialer sammen med både institutioner og private. Temaet for workshoppen er ”Svaner på glatis”.

Julestue i Riddersalen

Riddersalen vil blive omdannet til julestue med julecafé og masser af musik og julesange. Her kan man bl.a. høre Mungo Park Folkekor, Koldingkoret, Flyverhjemmeværnets Musikkorps og Børnekor fra Kolding Musikskole.

Georg Jensen Julepynt

Georg Jensens julepynt er for længst blevet danskernes folkeeje. Siden begyndelsen i 1984 er der hvert år udgivet nyt julepynt – ikke mindst den legendariske ”Årets Juleuro”. Som optakt til Koldinghus store udstilling i 2015 om Georg Jensen Sølv fra 1904 til i dag, præsenterer museet fra 6. december et spændende tilbageblik gennem tre årtier med Georg Jensens julepynt.

KOLDINGHUS JULEMARKED 2014

Arrangeret i samarbejde med Frivilliggruppen Koldinghus.

Det koster 50 kr. for voksne at opleve julemarkedet på Koldinghus.

Gratis for børn under 18 år.

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk