Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Gitte bjørn: Body and soul

27 MARTS 2015 - 31 MAJ 2015

Fra 27. marts til 31. maj præsenterer Museet på Koldinghus en soloudstilling med værker af guldsmed Gitte Bjørn. Udstillingen, der har titlen ”Body and Soul”, har været undervejs i 4 år, hvor Gitte Bjørn har fordybet sig i temaet kropslighed. Resultatet er 38 nye værker i sølv - der er alt fra fingerringe til store skulpturelle vaser samt to møbellignende skulpturer i polstret skum.

Gitte Bjørn er uddannet guldsmed, men arbejder primært skulpturelt i sølv. Sølvsmedearbejde, der resulterer i kander eller skåle kaldes normalt korpus. Og det er korpus i dobbelt forstand, Gitte Bjørn arbejder med i denne udstilling. Alle hendes værker er unika og bærer udover deres funktion som fad, skål, ske eller fingerring en fortælling om kropsopfattelse og normalitetsbegreber. Sølvnæser i alle former stikker frem og ører stritter ud mellem skålenes svungne former og titlen på et sæt maskuline lysestager beroliger: ”As long as you burn….size doesn’ t matter”.

Et rundt sølvfad i en tallerkenstørrelse med plads til et godt måltid mad har Gitte Bjørn givet et låg, formet som en blød mave med en lille knude i navlen. Værket bærer titlen ”Spiseforstyrrelse”. Ligefremt og underspillet forstyrrer Gitte Bjørn de opfattelser, vi måtte have, af både sølv og krop. Lågfadet er fuldt funktionelt, men mavelåget er svært at få af, så man kan komme ind til maden – det er jo en spiseforstyrrelse.

Se kortfilmen om Gitte Bjørn i hendes værksted her. Varighed 6 min.

KATALOG

i forbindelse med udstillingen er der mulighed for at købe udstillingskataloget ”Body and Soul”.

Kataloget indeholder billeder af de udstillede værker, et forord af Master Fatman og guldsmed Gitte Bjørns egne tanker om værkerne.

Kataloget er på 18 sider og kan købes i museumsbutikken for 50 kr.

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk