Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Designskolen Kolding Afgangsudstilling 2015

 Designernes Værksted

10 JUNI 2015 - 9 AUGUST 2015

Skitser, notesbøger, foto, modeller, materialeprøver supplerer designprojekter, skabt af de nyslåede designere fra Designskolen Kolding. Udstillingen kan opleves på Koldinghus.

Det er altid et tilløbsstykke, når årets nye kuld af uddannede designere fra Designskolen Kolding får lov at vise deres afgangsprojekter frem for offentligheden. Det sker igen i år i samarbejde med Museet på Koldinghus, hvis gamle mure danner bagtæppe for en række helt nye bud på, hvor den danske designtradition anno 2015 bevæger sig hen.

 

Her er mode, tekstil, her er kommunikationsdesign og industrielle produkter. Designere arbejder ofte tværfagligt, og de kan nogle gange løse konkrete praktiske problemer, andre gange udfordrer de vanetænkning eller eksperimenterer med materialer eller sågar måden, vi omgås på.

 

- Designere er oplært i at analysere wicked problems, dvs. problemer, som er så komplekse, at én løsning sjældent rækker. Samtidig er designere i stand til at visualisere de mulige løsninger, så alle kan forholde sig til dem, udtaler Elsebeth Gerner Nielsen, rektor på Designskolen Kolding, som optakt til udstillingen, der blandt mange spændende ting byder på samtalekort til unge og gamle, kampagner imod hælervarer, moderne waders til havet, munkeinspireret modetøj til mænd, beholdere som fjerner gift i fødevarer og meget, meget mere.

Det er ikke uden grund, at udstillingen af de studerende kommer til at foregå på Koldinghus, fortæller museumsdirektør Thomas C. Thulstrup:

 

- Slottet og museets omfattende samling af genstande er i sig selv et udtryk for flere århundredes skiftende opfattelser af og arbejde med design, æstetik og modefænomener. I dag bidrager Exners epokegørende og nyskabende renovering af slottet til at understrege, hvad innovativ designtænkning kan resultere i.

Med i værkstedet

Godt et halvt hunderede studerende tager afgang fra Designskolen og deltager dermed i udstillingen på Koldinghus. I år inviterer de nye designere museets besøgende med ind i deres værksted. Skitser, notesbøger, foto, modeller, materialeprøver m.m. vil kaste lys over tankerne bag designernes projekter. Hver især råder de over et lille rum i udstillingen, hvor de præsenterer processen og de redskaber eller materialer, de har brugt og så selvfølgelig det færdige produkt.

Alle er i løbet af uddannelsen blevet dressed for success med evnen til at tænke strategisk, æstetisk og ikke mindst innovativt, og de er et derfor et frisk bud på at opfylde det behov for radikal innovation, både politikere, organisationer og erhvervsliv efterspørger.

- De kommende designere er både håndværkere, teoretikere, æstetikere, dataindsamlere, innovative og meget, meget mere. Men mest af alt er de nye designere båret af et engagement og en vision om at skabe en bedre verden, slutter Elsebeth Gerner Nielsen.

Disse fonde støtter Afgangsudstillingen:

 15. Juni Fonden, Cold Stores Fonden, Kolding Kommune

Oticon Fonden, Tage Vanggaards Fond, Toyota-Fonden

 

Søndagsrundvisninger i udstillingen

Alle søndage kl. 14.00 fra 14. juni til 9. august tilbyder vi rundvisninger i Afgangsudstillingen 2015. Rundviseren er en af de nyudklækkede designere. Det koster ikke ekstra at deltage i rundvisningen, når du har betalt entré til museet.

Book en rundvisning i Afgangsudstillingen

Vi tilbyder rundvisninger i udstillingen i hele udstillingsperioden. Rundviseren er en af de nyudklækkede designere. Pris for en rundvisning er 775 kr. Derudover skal alle deltagere betale entré til museet.

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk