Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

at rejse med stil

FYRSTELIGE REJSEKUFFERTER GENNEM 300 ÅR

13 MARTS 2015 -  25 MAJ 2015

At rejse er en helt vanlig del af det at leve i dag. Mobilitet er en selvfølge, der gør det muligt for os at bo i én by og arbejde i en anden, at tage på weekend eller opleve den anden side af jorden. Hele verden er en mulig destination og komfort kan tilkøbes flybilletten.

Tidligere var det at rejse et langt mere strabadserende og tidskrævende – og et privilegium forbeholdt de kongelige og meget velhavende. Til rejsen krævedes derfor højt udviklet rejseudstyr til at sikre komfort og behørig iscenesættelse.

Et luksus rejsesæt kendt som ”nécessaires” i en kasse af ædle træsorter med silkeforing og indhold i sølv og krystal kunne rumme fornødenheder som et komplet toiletgarniture, et the- og chokoladeservice, et medicinskab eller et sammenfoldet kontor. For hver type rejse fandtes en type rejseudstyr og en rejsekuffert kunne åbenbare en Pandoras æske af luksusgenstande af fineste håndværksmæssige kvalitet sammensat efter bestillerens ønske og med præget monogram.

Udstillingen viser rejsekufferter fra sidste halvdel af det 18. århundrede til og med det 20. århundrede. De ledende producenter af luksuriøst rejseudstyr opererede i Paris, London og Augsburg, siden overtog store modehuse som Louis Vuitton produktionen af luksus rejseudstyr.

På udstillingen kan man bl.a. se en Louis Vuitton picnickurv fra 1906 og sindrigt konstruerede rejsekufferter fra det 19. århundrede skabt af de franske designere Biennais og Maire.

Samarbejdspartnere:

Udstillingen tilrettelægges i samarbejde med The Silver Museum Province Antwerp, Belgien; Paleis Het Loo, Appeldoorn, Holland; private samlere samt Jaap and Mies Kamp, forfattere til bogen ‘Royal Travel Cases’.

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk