Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

2+2 - DANSK TYSK MØDE I MALERI OG VÆVNING

8 MAJ 2015 - 27 SEPTEMBER 2015

Gruppeudstilling med abstrakte vævninger og malerier af den tyske maler Isabelle Dyckerhoff, den danske væver Gudrun Pagter, den tyske væver Thomas Cronenberg og den danske maler Ken Denning.

Kirkesalen på Koldinghus danner rammen, når fire forskellige kunstnere mødes: To malere og to vævere, to mænd og to kvinder, to tyskere og to danskere. Selvom de fire kunstnere ved første øjekast kan virke meget forskellige, så har de ved nærmere eftersyn mange ting til fælles: for eksempel arbejdet med rumlighed og dybde eller anvendelsen af farver og arbejdet med struktur.  De fire kunstnere arbejder med forskellige teknikker og materialer, alle med henblik på at producere et ‘billede til at hænge på vægge’'

Udstillingen har fået titlen ”2+2”, da netop det tema går gennem udstillingen: to malere + to vævere, to danskere + to tyskere, to mænd + to kvinder. De fire kunstnere forsøger med udstillingen at undersøge forskelle og ligheder mellem malere og vævere og mellem malede og vævede kunstværker. De to genrer stilles overfor hinanden for at overskride formelle grænser og for at sætte de enkelte værker ind i en ny sammenhæng.

Ideen til udstillingen opstod mellem de to koldingensere, væveren Gudrun Pagter billedkunstneren Ken Denning:

”Ideen opstod, da Ken og jeg synes, det ville være rigtig fint at lave en udstilling og få nogle helt andre med – nogle, der udtrykte sig i samme materialer som os, men på en helt anden måde. Vi viser maleri – altså klassisk olie på lærred, spændt op på en blændramme,  og vi viser tekstilkunst, gobelin – et billedudtryk udført i væverens diciplinerede håndværk. Hvor ses forskellen og hvor er parallellen mellem malerens og væverens billedudtryk – et malet eller et vævet sofastykke?” fortæller Gudrun Pagter.

Kunstnerne er gået sammen for at samle modsætninger og forskelle i en fælles udstilling. De udstiller malede og vævede værker i en sammenhæng for at opnå noget nyt, for at indbyde til debat og for at vise nye perspektiver.  For det handler om kommunikation – både mellem værkerne, mellem kunstnerne, mellem lande, mellem køn og mellem dem, som oplever udstillingen. Det drejer sig om billedet i rummet og rummet i billedet.

I samarbejde rejser kunstnerne spørgsmål som: opstår nye synspunkter eller nye tilgange? Har kunstnerne forskellige udgangspunkter? Udtrykker vi os anderledes, om vi lever nord eller syd for den danske grænse? Eller vi taler samme sprog?

”Man skal gå til udstillingen med et åbent sind. Det interessante ligger blandt andet i, om der er en forskel på, hvordan danskere udtrykker sig i forhold til tyskere, og om vi som kunstnere udtrykker os forskelligt på baggrund af vores nationalitet, selvom vi har næsten samme aldersmæssige og kulturelle baggrund”, siger Gudrun Pagter om den dansk-tyske udstilling.

Fire kunstnere med forskellige udtryksformer har sat sig for at kombinere deres forskelle og ligheder i én udstilling for at sætte fokus på kommunikation i og mellem kunst.

De fire kunstnere er:

  • Thomas Cronenberg, der er væver og bosat i Berlin.
  • Ken Denning, der er maler fra Kolding
  • Isabelle Dyckerhoff, der er maler fra München og Berlin
  • Gudrun Pagter, der er væver og bosat i Øster Starup uden for Kolding

På museet på Koldinghus glæder vi os rigtig meget til at præsentere 2+2-udstillingen. De malede og vævede værker bliver udstillet i slottets kirkesal, som blev genopbygget fra ruinerne, som blev efterladt af slotsbranden i 1808. Kirkesalen bliver i dag brugt af museet til kulturelle formål – primært udstillinger, koncerter og bryllupper, og det er et af de smukkeste rum på slottet. De fire kunstnere vil i disse historiske omgivelser gennem deres nutidige kunst vise, hvordan kunst kan kommunikere på tværs af genrer, køn og lande via legesyge refleksioner i farve, struktur og materiale.”, fortæller udstillingskurator Anni Nørskov Mørch.

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk