Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Julekalenderens historie

DR'S JULEKALENDERE 1962-2013

3 NOVEMBER 2013 - 5 JANUAR 2014

Magnus Tagmus, Jullerup Færgeby, Nissebanden, Absalons Hemmelighed og Julestjerner. Igennem årene har DR produceret en perlerække af julekalendere, der har lagt gaderne øde og samlet familierne i ugerne op til jul.


I år har har vi en særlig julegave til vores gæster. I samarbejde med DR og SparNord Kolding præsenterer vi nemlig som det første museum i Danmark udstillingen ”Julekalenderens historie”, der viser et lille udvalg af de mest kendte dukker, kostumer og kalendere fra 51 års tv-julekalendere. Museet har gennemsøgt DR’s arkiver og fundet Magnus Tagmus (1967), Lillebror(1971) og dukkerne fra Vinterbyøster (1973) og Jullerup Færgeby (1974). I 1980’erne gik DR bort fra dukke-julekalenderne og satsede stort på ”rigtige” skuespillere. Fra denne tid viser udstillingen nogle af kostumerne fra Jul i Gammelby (1979) og selvfølgelig også fra Nissebanden (1984), der blev den mest genudsendte tv-julekalender. Den kulturhistoriske tidsrejse sluttes med succes-serien Pagten (2009), der genudsendes i år.


Udstillingen er en familie-udstilling i ordets bedste betydning. En fælles oplevelse for børn, voksne og barnlige sjæle. Udstillingen er støttet af Spar Nord i Kolding og kan ses frem til 5. januar 2014.

Opgave for børn og voksne

Fra 30. november tilbyder vi opgaver i udstillingen for både børn, større børn og voksne. Når I har besvaret spørgsmålene i opgaven, deltager I samtidig i lodtrækningen om en flot præmie med ting fra museumsbutikken til børnene og en frokost for 4 personer i Café Koldinghus inkl. entré til museet til de voksne. De heldige vindere får direkte besked når udstillingen er lukket. Navnene offentliggøres også her på siden. Opgaverne kan du enten downloade fra denne side, eller du kan få dem udleveret i museets billetsalg.

VIGTIG INFORMATION TIL SKOLER, INSTITUTIONER OG DAGPLEJEN

Interessen for Koldinghus’ udstilling om DR’s julekalendere har været overvældende. Og det er vi glade for. Men for at give alle en god oplevelse, har vi besluttet kun at give adgang til grupper, der har meldt deres ankomst på forhånd. Vi har ekstraordinært valgt at give adgang til udstillingen til skoler/institutioner og dagplejen allerede fra kl. 9 alle hverdage frem til jul. DERFOR: Hvis I vil se udstillingen ”DR’s Julekalendere 1962-2013” skal I booke en tid i administrationen på telefon 76 33 81 00. Husk at der er begrænset plads i madpakkerummet, som ikke kan bookes på forhånd.

Weekend-introduktioner i december

Lørdage og søndage i december har vi en julegave til vores gæster: Vi tilbyder introduktioner i 2 aktuelle særudstillinger: "DR's Julekalendere 1962-2013" og "Klæder skaber film". Introduktionerne varer ca. 25 minutter. Der er adgang til introduktionerne, når du har betalt entré til museet.

​​Rundvisninger i udstillingen

Vi tilbyder rundvisninger i udstillingen for voksne, børnefamilier, skoleklasser, børnehaveklasser og børnehaver.
Samlet pris for en rundvisning er 725 kr. Derudover betaler alle deltagere entré til museet. Se entrépriser her. Børn og unge under 18 år kommer gratis ind på museet.

Booking: museum@koldinghus.dk eller pr. telefon 76 33 81 00

Book en rundvisning

I november og december 2013 tilbyder vi rundvisninger i to aktuelle særudstillinger: "Klæder skaber film” og ”DR’s Julekalenders historie”. I kan vælge at få en rundvisning i en af udstillingerne (ca. 60 minutter) eller i begge udstillinger (ca. 75 minutter). B

Tilbud til skoler og institutioner i Kolding Kommune

Skoletjenesten tilbyder børnehaveklasser og skoleklasser i Kolding Kommune rundvisninger og undervisning i udstillingen. Disse tilbud er gratis for skoler i Kolding Kommune. Booking af skoletjenestens direkte til museumslærer Kim Mikkelsen.

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk