Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

designskolens afgangsudstilling 2014

25 JUNI 2014 - 28 SEPTEMBER 2014

Det er altid et tilløbsstykke, når årets nye kuld af uddannede designere fra Designskolen Kolding får lov at vise deres afgangsprojekter frem for offentligheden. Det sker igen i år i samarbejde med Koldinghus, hvis gamle mure danner bagtæppe for en række helt nye bud på, hvor den danske designtradition anno 2014 skal, kan og bør bevæge sig hen.

Her er mode, her er grafik og her er industrielle produkter, tænkt og gentænkt og ikke mindst genfortolket til at opstå i helt nye sammenhænge.

Designere er oplært i at analysere ’wicked problems’, dvs. problemer, som er så komplekse, at én løsning sjældent rækker. Samtidig er designere i stand til at visualisere de mulige løsninger, så alle kan forholde sig til dem,” udtaler Elsebeth Gerner Nielsen, rektor på Designskolen Kolding, som optakt til udstillingen, der blandt virkelig mange spændende ting eksempelvis byder på en garderobe af benproteser, et nyt, visuelt nodesystem og et bud på, hvordan man væver en plovfure.

Næsten 100 studerende tager afgang fra Designskolen til sommer og deltager dermed i udstillingen på Koldinghus. Alle er i løbet af uddannelsen blevet ’dressed for success’ med evnen til at tænke strategisk, æstetisk og ikke mindst innovativt, og de er derfor et frisk bud på at opfylde det behov for radikal innovation, både politikere, organisationer og erhvervsliv efterspørger.

De kommende designere er både håndværkere, teoretikere, æstetikere, dataindsamlere, innovative og meget, meget mere. Men mest af alt er de nye designere båret af et engagement og en vision om at skabe en bedre verden,” skrev Danish Design Association om sidste års afgangsudstilling, der også kunne ses på det gamle slot i Kolding.

NB: Fra 4. til 10. august 2014 vil det ikke være muligt at se tøjkollektionerne i udstillingen, da de præsenteres ved Copenhagen Fashion Week 2014.

Søndagsrundvisninger i udstillingen

Alle søndage kl. 14.00 i juli tilbyder vi rundvisninger i Afgangsudstillingen 2014. Rundviseren er en af de nyudklækkede designere. Det koster ikke ekstra at deltage i rundvisningen, når du har betalt entré til museet.

Book en rundvisning i Afgangsudstillingen
Vi tilbyder rundvisninger i udstillingen i hele udstillingsperioden. Rundviseren er en af de nyudklækkede designere. Pris for en rundvisning er 775 kr. Derudover skal alle deltagere betale entré til museet

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk