Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Da vincis opfindelser

​SÆRUDSTILLING FRA 1. FEBRUAR til 4. MAJ 2014

1 FEBRUAR 2014 - 4 MAJ 2014

Leonardo da Vinci var 500 år forud for sin tid. Han opfandt helikopteren, svæveflyveren, ubåden, bilen og kampvognen. Og han beskrev, hvordan en lang række naturvidenskabelige fænomener kunne udnyttes i videnskabens og samfundets tjeneste. Som det første museum i Skandinavien lægger Koldinghus murværk til en international succesudstilling om da Vinci, hans opfindelser og hans kunst

Leonardo da Vinci (1452-1519) var et af renæssancens største genier. Han var både opfinder, kunstner, ingeniør, skulptør og arkitekt og skrev om alt fra geometri, ingeniørkunst, anatomi, byplanlægning og fysik.

Hvordan kunne én og samme mand opfinde flyvemaskiner, ubåde og krigsmaskiner – samtidig med at han skabte de mest feterede kunstværker i verden, Mona Lisa og Den sidste nadver? Bredden i Leonardo da Vincis geni kommer for alvor frem i lyset på Koldinghus’ store forårsudstilling, der åbner for publikum 1. februar.

Udstillingen viser en spektakulær samling af maskiner og teknologiske opfindelser, som er genskabt ud fra da Vincis egne tegninger og noter. Man mener, at han skrev op mod 24.000 sider med sine opfindelser og observationer – det meste skrevet spejlvendt og med indbyggede fejl, der skulle forhindre andre i at plagiere ham.

Omkring 6000 sider af Leonardo da Vincis originaltekster er bevaret i dag. Og det er dem, der danner grundlag for udstillingen, der vises i ruinsalen på Koldinghus. De store modeller af køretøjerne, skibene, maskinerne, våbnene samt den store flyvemaskine, der svæver oppe under loftet i den 17 meter høje sal, viser spændvidden i da Vincis opfindelser – udførligt forklaret ved hjælp af hans egne tegninger, tekst, levende billeder og computeranimationer.

Udstillingen byder også på andet end maskiner og opfindelser

Ved hjælp af reproduktioner og animerede videoprojektioner stiller den også skarpt på den kunstneriske side af da Vincis arbejde, først og fremmest de berømte værker Mona Lisa og Den sidste nadver.

Leonardo da Vincis Laboratorium

Fra lørdag 8. februar og frem til 4. maj kan museets gæster hver dag fra 11.00-16.00 prøve kræfter med da Vincis geniale opfindelser i Leonardo da Vincis Laboratorium.

Forelæsningsrække i samarbejde med Folkeuniversitetet

I marts tilbyder vi en forelæsningsrække om Leonardo da Vinci og renæssancen.

Opgaver for børn 5-8 år og for større børn og voksne
Fra lørdag 8. februar kan du løse opgaver i udstillingen. Opgaverne udleveres i billetsalget.

Weekendrundvisninger i udstillingenI anledning af "Da Vinci. Opfindelser" tilbyder vi ekstraordinært rundvisninger i udstillingen lørdage og søndage kl. 14.00 i februar og marts. Der er adgang til rundvisningerne, når der er betalt entré til museet.

Book en rundvisning i udstillingen

Vi tilbyder rundvisninger for grupper i udstillingen.

Undervisningsmateriale (på engelsk) til udstillingen til undervisere (for elementary, middle and senior years)fås ved henvendelse til museum@koldinghus.dk, eller telefon 76 33 81 00.

Udstillingen er en international vandreudstilling, der indtil nu har været vist i 50 byer verden over. Det er første gang, den bliver vist i Skandinavien.

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk