Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

KUNSTUDDANNELSENS EKSAMENSUDSTILLING

Arrangeret af Organisationen Nordhøj

6. november - 24. november 2013​

På udstillingen ses et bredt udvalg af den kunst som er blevet lavet på uddannelsen siden sidste eksamensudstilling, over 100 kunstværker. Der er et bredt udvalg af malerier såsom graffiti, serigrafimaleri, maleri med spartelteknik, grafisk maleri og akvareller. Af grafiktryk ses linoleum- og serigrafitryk. Af skulpturer vises raku-skulpturer og bemalede skalstole med garngraffi.

Plakatkonkurrencen
I anledning af eksamensudstillingen har der været afholdt en plakatkonkurrence på kunstuddannelsen mellem de 7 studerende. Der blev arbejdet intensivt og koncentreret i 4 uger. Først gik turen til Koldinghus, hvor de studerende sad udenfor med deres tegnebræt. Derefter blev håndtegningerne overført til lærred via projektor, hvorefter plakaten blev malet med pensler, spartel og forstøver, alt efter hvad den studerende foretrak.

En komite på Koldinghus tog den svære beslutning og valget faldt på Astrids plakat. ”Jeg synes det var sjovt” siger Astrid om det at deltage i konkurrencen. ”Jeg blev målløs over det” siger Astrid til det at hun vandt og til at der blev tryk 250 plakater og 200 postkort af netop hendes forslag. ”Min familie råbte jaaaah og blev overraskede over det” siger Astrid med et kæmpe smil.

Alle kunstværker på udstillingen er til salg og kan afhentes efter 24.nov. på Kunstuddannelsen i Christiansfeld, Kongensgade 34 når udstillingen er slut på Koldinghus. Kunstværkerne koster fra 200-3000 kr. For at reservere kunst ring til Anja Enemark-Laursen (underviser på Kunstuddannelsen). Kontakt mobil 24606645 eller mail til anje@kolding.dk

Om Nordhøj

"Organisationen Nordhøj er en social virksomhed, hvor vores brugere benævnes som medarbejdere. I Organisationen Nordhøj kan mennesker med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne få beskæftigelse, enten i form af job eller i form af aktiviteter, som tilgodeser den enkelte medarbejders ønsker og behov – og hvor hovedvægten er lagt på personlig og faglig udvikling.

Om kunstuddannelsen
Nordhøj tilbyder siden oktober 2011 en særlig tilrettelagt 3-årig kunstuddannelse for personer indskrevet på fuld tid i beskyttet beskæftigelse under §103.

Kunstuddannelsen i Organisationen Nordhøj er en uddannelse for voksne udviklingshæmmede. Uddannelsen består af undervisning i tegning, maleri, grafik, skulptur og kunsthistorie. Der er pt. 7 studerende på kunstuddannelsen.

Formålet med uddannelsen (fra studieordningen)
• At den studerende opnår et personligt kunstnerisk udtryk på baggrund af undervisning i forskellige kunstneriske teknikker og metoder
• At den studerende stifter bekendtskab med kunsthistorien ud fra princippet ”learning-by-doing"

Efter hvert uddannelsesår afholdes en eksamensudstilling – det er denne udstilling som kan opleves på Koldinghus 6.-24.nov 2013. Her vises malerier, akvareller, grafiktryk og skulptur.

​Salg af postkort, plakat og kunst

Det er muligt at købe postkort i A5 størrelse af de studerendes værker i museumsbutikken på Koldinghus.

Postkort: 10 kr.

Plakat (A2): 50 kr.​De studerende på Kunstuddannelsen er:• Christian Herden• Ida Bruun• Kasper Pedersen• Katerina Guldbrandt• Kirsten Graff• Lasse Klint

​• Astrid Mønster Tästensen

​​

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk