Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

SLOTSKIRKEN GENOPSTÅR - EN COMPUTERVISUALISERING

Introduktion​

​Fra 3. november 2012 kan publikum med egne øje kigge 400 år tilbage i historien. I samarbejde med Institut for Arkitektur og Medieteknologi ved Aalborg Universitet præsenterer museet en komplet computermodel af Christian 4.s Slotskirke, der brændte i 1808.


I samarbejde med "Computer Vision and Media Technology Lab" ved Aalborg Universitet tilbyder vi publikum et virtuelt besøg i Christian 4.s Slotskirke.​

​OM CHRISTIAN 4.S SLOTSKIRKE

​Christian 4. er først og fremmest kendt for sine mange bygningsværker –

de fleste overdådigt udsmykkede med symboler, ranker, antikke helte,

trolde, engle og djævle. Og med farver og guld – masser af guld.


Sådan har der også set ud i Christian 4.s slotskirke på Koldinghus, der er et af kongens tidsligste bygningsværker. I dag præsenterer rummet sig som

en overdækket ruin med sortsvedent murværk og afbrækkede rester af hvælvinger. Og på museets magasin vidner en stor samling af sandstensfragmenter om dele af rummets arkitektur og rige udsmykning.

De giver svar på meget – men ikke på alt.

I slutningen af 1800-tallet foretog Kunstakademiets Arkitektskole en opmåling og forsøg på rekonstruktion af kirken. Også dette indeholder

vigtig viden, selvom det er tydeligt, at arkitekterne på flere områder måtte tage fantasien til hjælp eller søge inspiration i Frederiksborg Slotskirke, der menes at være en gentagelse (i større målestok) af kirken på Koldinghus. Den sidste større undersøgelse af slotskirken på Koldinghus blev foretaget af Nationalmuseet for få år siden.

Computervisualiseringen samler den foreliggende viden fra disse fire ”puljer”, nemlig ruinen og fragmenterne, rekonstruktionsforsøgene, Frederiksborg Slotskirke samt Nationalmuseets undersøgelser –

og altså en vis portion kunstnerisk frihed.

CHRISIANS 4. BYGNINGVÆRKER ​

Christian 4. er først og fremmest kendt for sine mange bygningsværker – de fleste overdådigt udsmykkede med symboler, ranker, antikke helte, trolde, engle og djævle. Og med farver og guld – masser af guld.

Sådan har der også set ud i Christian 4.s slotskirke på Koldinghus, der er et af kongens tidsligste bygningsværker. I dag præsenterer rummet sig som en overdækket ruin med sortsvedent murværk og afbrækkede rester af hvælvinger. Og på museets magasin vidner en stor samling af sandstensfragmenter om dele af rummets arkitektur og rige udsmykning. De giver svar på meget – men ikke på alt.

I slutningen af 1800-tallet foretog Kunstakademiets Arkitektskole en opmåling og forsøg på rekonstruktion af kirken. Også dette indeholder vigtig viden, selvom det er tydeligt, at arkitekterne på flere områder måtte tage fantasien til hjælp eller søge inspiration i Frederiksborg Slotskirke, der menes at være en gentagelse (i større målestok) af kirken på Koldinghus. Den sidste større undersøgelse af slotskirken på Koldinghus blev foretaget af Nationalmuseet for få år siden.

Computervisualiseringen samler den foreliggende viden fra disse fire ”puljer”, nemlig ruinen og fragmenterne, rekonstruktionsforsøgene, Frederiksborg Slotskirke samt Nationalmuseets undersøgelser – og altså en vis portion kunstnerisk frihed.

KONTAKT KOLDINGHUS​

​MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.

Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar
​Museet er lukket alle mandage i januar 2020

ENTRÉPRISER 2019

Voksne: 110 kr.

Studerende: 55 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Gruppepris (min. 10 pers.): 90 kr. pr. pers.

ENTRÉPRISER HØJSÆSON (4. april - 18. oktober 2020)

Voksne: 125 kr.

Studerende: 65 kr.

Gruppepris (min 10. pers.): 100 kr. pr. pers.


​Bliv medlem af Museumsklubben Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

TAK TIL VORES SPONSORER