Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

SÆRUDSTILLING FRA 11. AUGUST – 14. OKTOBER 2012

SILVER OF THE STARS - "A DRINK WITH A CLOSE FRIEND"

​INTRODUKTION

Den skotske guld- og sølvsmedeorganisation, Incorporation of Goldsmiths of the City of Edinburgh, har forsøgt at give et svar på spørgsmålet: Hvordan gør man sølvsmedens traditionelle håndværk mere relevant og interessant for en moderne verden? Svaret er: Man tager ti internationalt kendte skotske berømtheder og sætter dem sammen med ti af Skotlands bedste sølvsmede.

Sean Connery (tv) har arbejdet sammen med sølvsmeden Michael Lloyd (th). Resultatet kan ses på udstillingen (midterste billede).

​​​SKOTSKE BERØMTHEDER

Hver af de ti berømtheder har beskrevet et tænkt møde: “En drink med en nær ven”, og til dette møde har hvert par samarbejdet om at skabe et stykke sølvtøj til det spændende øjeblik. Hvem kunne ikke godt tænke sig at

deltage i disse møder?


Sir Sean Connery, alle tiders James Bond, forestiller sig et møde med Kemal Atatürk, det moderne Tyrkiets skaber. Hans arbejde er to whiskybægre. Mon Atatürk overhovedet drak whisky? Ian Ranking, forfatteren til Inspector Rebus-bøgerne, tænker på en traditionel skotsk drik Im Bru, som han gerne drikker sammen med familien til fish and chips, og musicalproducer Sir Cameron Mackintosh tænker sig at drikke et bæger rødvin med forfatteren Sir Noël Coward i dennes hjem på Jamaica.

Derudover er der fantasifulde og overraskende arbejder af violinisten Nicola Benedetti, skuespillerne Robbie Coltrane, Billy Connolly og Ewan McGregor, sangerinderne Lulu og Sharleen Spiteri og modeskaberen Alexander McQueen.

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk