Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

UDSTILLINGER 2012

16. december 2011-26. august 2012

POUL HENNINGSENS LYSDESIGN 1924-2012

Poul Henningsens (1894-1967) lamper er et de største ikoner i dansk design. En lang række af PH’s designs er blevet klassikere og hænger i dag i hjem, kontorer og repræsentative bygninger over hele verden. Med udstillingen inviterer museet til en stor PH-lysfest i den himmelstræbende Ruinsal i slottets Sydfløj. Her svæver kogler i alle varianter side om side med bombardementskroner, spirallamper og nogle af de mere eksotiske pendler. Udstillingen går bag om PH’s forskellige lampeprincipper og giver en indføring i hans lysfilosofi, der satte nye standarder for belysning.

LÆS MERE HER

11. august - 14. oktober 2013

SILVER OF THE STARS

I efteråret fyldes Koldinghus’ kirkesal med prominent skotsk sølvsmedekunst. Værkerne er blevet til i samarbejde mellem 10 internationale skotske berømtheder inden for film, mode, musik, teater og litteratur og 10 af Skotlands bedste sølvsmede. Resultatet er en spændende samling af drikkekar, der rækker fra absinthbægre over tepotter til vinkarafler.

LÆS MERE

13. oktober - 25. november 2012

ÅRETS SØLVSMED: YUKI FERDINANDSEN

Karl Gustav Hansen-Prisen 2012

Hvert år uddeles Karl Gustav Hansen-prisen til en dansk sølvsmed. I efteråret markeres prisuddelingen med en soloudstilling på Museet på Koldinghus. Prisen er indstiftet 2001 af Udviklingsfonden for Museet på Koldinghus, og formålet med prisen er dels at opmuntre danske sølvsmede til fortsat at arbejde med korpussølv, dels at tilføre sølvsamlingen på Koldinghus nutidigt korpussølv.​

LÆS MERE HER

2. juli - 31. juli 2012

SYSTUEN PÅ KOLDINGHUS FREMVISER SINE DRAGTER

Kolding Bibliotek er ramme om udstillingen, hvor Den Kgl. Systue på Koldinghus viser eksempler på sin produktion af historiske dragter, teaterkostumer og andre rekvisitter. Alt sammen en uundværlig del af slottets levendegørelser, skoletjenesten og øvrige aktiviteter.

LÆS MERE HER

29. september – 17. marts 2013

DE BEDSTE HISTORIER FRA MUSEETS OG STADSARKIVETS SAMLINGER

I mere end 100 år har Museet på Koldinghus samlet genstande, der fortæller Koldings og omegnens spændende historie - fra blomstrende middelalder- og renæssanceby over grænseby 1864-1920 til moderne industriby. Derfor udstiller museet sammen med Stadsarkivet alt det de fineste, det flotteste og det mest spændende fra vores magasiner.

Gæsterne tages med på en kalejdoskopisk tidsrejse gennem historien, belyst ved hjælp af arkæologiske fund, tøj, våben, uniformer, dampmaskiner, malerier, fotos og levende billeder fra en svunden tid.

3. november

CHRISTIAN 4. PÅ KOLDINGHUS

Få danske konger står så stærkt i danskernes bevidsthed som Christian 4., der regerede fra 1588 til 1648. Han huskes først og fremmest for sine pragtbyggerier - og ikke mindst for sit spektakulære nederlag i Trediveårskrigen, der kostede Danmark dyrt. Med en ny permanent udstilling fortæller vi bl.a. historien om Christian 4.s mange ophold på Koldinghus.

LÆS MERE HER

3. november
​Slotskirken genopstår - en computervisualisering

I tilknytning til udstillingen ”Christian 4. på Koldinghus” præsenterer Museet på Koldinghus i samarbejde med Computer Vision and Media Technology Lab ved Aalborg Universitet en virtuel genskabelse af Christian 4.s nu ødelagte slotskirke fra ca. 1600. Ved hjælp såkaldt "Augmented Reality" baseret på opmålinger og rekonstruktionstegninger fra begyndelsen af 1900-tallet skabes en 3D-model af kirken, som museets gæster kan betragte igennem en række elektroniske ”spejle”.

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk