Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

ph lampen

POUL HENNINGSENS LYSDESIGN FRA 1924-2012​

16 DECEMBER 2011 - 26 AUGUST 2012

Lysfest i ruinsalen

Med udstillingen inviterer museet til en stor PH-lysfest i den himmelstræbende Ruinsal i slottets Sydfløj. Her svæver kogler i alle varianter side om side med bombardementskroner, spirallamper og nogle af de mere eksotiske pendler.

Spot på lysfilosofien

Udstillingen går bag om PH’s forskellige lampeprincipper og giver en indføring i hans lysfilosofi, der satte nye standarder for belysning. I særskilte afsnit fortæller vi om tankerne bag de mest berømte PH-designs, nemlig PH5 og koglen. Endelig viser vi lamper fra en række lampedesignere i ind- og udland, der har hentet inspiration hos den store danske belysningspionér.

BLIV KLOGERE PÅ PH´S LYSDESIGN

Udstillingen byder også på en række små informations-film. Lisbeth Mansfeldt fra Louis Poulsen, der har arbejdet sammen med Museet på Koldinghus om udstillingen, fortæller her, hvad PH-systemet går ud på:

Ikon i dansk design

Poul Henningsen (1894-1967) dansk lysmager, arkitekt, revyforfatter, filminstruktør og samfundsrevser. Hans lamper er et de største ikoner i dansk design. En lang række af PH’s designs er blevet klassikere og hænger i dag i hjem, kontorer og repræsentative bygninger over hele verden.

 

​Udstillingen tilrettelægges i samarbejde med Louis Poulsen Lighting A/S. Poul Henningsen samarbejdede gennem mange år med firmaet omkring design af lamper.

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk