Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

NYERHVERVELSE 2010

9 JANUAR 2011 - 22 FEBRUAR 2011

Vi kontaktes løbende af personer, der ønsker at donere genstande til museet. Det er vi meget glade for, og det er derfor en fornøjelse at kunne vise de ting, der er givet museet i 2010 i årets første udstilling.

Som statsanerkendt museum er Museet på Koldinghus tildelt to ansvarsområder: arkæologi og lokalhistorie fra oldtid til nutid på Kolding-egnen samt museets speciale, dansk sølv navnlig fra det 20. og 21. århundrede.

Det er disse ansvarsområder, som vores indsamlingsstrategi baserer sig på, og som afgør, om vi takker ja eller nej til en gave. Efter udstillingens afslutning indgår gaverne i museets samlinger og er på den måde med til at fortælle Koldings historie for eftertiden.

Årets første udstilling på Koldinghus præsenterer en lang række forskellige genstande. Der er alt fra møbler, tekstiler, sølv og smykker til legetøj, fotografier og malerier.

Mange af tingene er kommet til museet som gaver, andre er indkøbt for donationer fra fonde. I udstillingen kan man bl.a. se et stort barokskab og et møbelsæt fra 1920’erne, hvor dekorationen er udskårne figurer, inspireret af statuerne, der engang stod på toppen af Kæmpetårnet. Man kan se idrætsmærker fra KIF, miniature-genoptryk af 24 afstemningsplakater fra 1920 og en del drengelegetøj, bl.a. heste på hjul og et lysbilleapparat, hvor lyskilden er en lille spritlampe. Man vil også kunne se spændende mønter fra bl.a. USA og en nødmønt fra Flensborg.

Museets sølvsamling er igen i år blevet suppleret med væsentlige arbejder som fx den desværre nu afdøde lokale sølvsmed Hjørdis Haugaards ”Aspargesfad”, en Erik Magnussen-broche og Pétur Tryggvis prisvindende fad.

Udstillingen ”Nyerhvervelser 2010” kan ses fra 9. januar til 22. februar 2011

- Udstillingen er meget populær blandt museets gæster. Nogle kommer for at se, at netop deres foræring nu er kommet på museum. Vi er meget afhængige af, at borgerne henvender sig med foræringer til samlingen, så udstillingen er også en venlig hilsen til dem. Udstillingen giver samtidig et kalejdoskopisk indblik i historien - både i verdenshistorien og Koldings historie, siger museumsinspektør Conni Ramskov, der er ansvarlig for udstillingen.

Åbning og nytårskur

Udstillingen åbner for pressen og særligt inviterede lørdag 9. januar kl. 14.00. Her vil der være nytårskur med koncert med Kolding Fløjte og Guitarduo.​

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk