Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

fortællinger i bronze

SKULPTURER AF BJØRN OKHOLM SKAARUP

2 JUNI 2011 - 4 SEPTEMBER 2011

Henover sommeren indtages Kirkesalen på Koldinghus af de mærkeligste bronzefigurer – fx en struds med flyverhjelm og fly-vinger, en gepard på løbehjul og en drage med en flammekaster i panden. Det er ikke ren komik. Det er intelligente fortællinger om menneskets evige stræben efter at begribe og bemægtige sig verden.

OVERDÅDIG KUNST

Bjørn Okholm Skaarup brænder for renæssancen. Den sene del af renæssancen. Der, hvor kunstnerne indså, at de ikke kunne komme tættere på det perfekte i gengivelsen af verden og mennesket - og i stedet slap fantasien løs og skabte overdådig, grotesk og nærmest surrealistisk kunst. Med stærke farver, forvredne positurer og masser af pynt og sus i klæderne.

Stilretningen nåede Danmark omkring 1600 – samtidig med Christian 4.s store byggeperiode, hvor også slotskirken på Koldinghus blev til. Derfor har Museet på Koldinghus valgt at vise Bjørn Okholm Skaarups bronzeskulpturer netop i Kirkesalen.

DE FIRE ELEMENTER

Bjørn Okholm Skaarups bronzeskulpturer er anatomisk korrekte fremstillinger af dyr eller mennesker – ofte tilsat overraskende attributter. Dermed skaber han en afrundet fortælling om kampen for at forstå eller bemægtige sig verden: Drømmen om at flyve – symboliseret ved en struds med flyvehjelm og vinger fra et veteranfly. Eller den klassiske inddeling af universet i de fire elementer, som Bjørn Okholm Skaarup lader repræsentere af henholdsvis en muldvarp, en fisk, en ørn og en drage – alle med passende apparater spændt på panden.

MYTOLOGI BLANDES MED VIDENSKAB

Bjørn Okholm Skaarups skulpturer er mere end underholdning. Skulpturerne fortæller med enkle midler om fortidens og nutidens verdensforståelse – som en ligelig blanding af mytologi og videnskab. Bjørn Okholm Skaarup arbejder ud fra et solidt kendskab til historien. Han har en kandidatgrad i historie og kunsthistorie og en ph.d.-grad i historie fra Det europæiske universitet i Firenze. Han har desuden en fortid som tegner ved Nationalmuseet og skulptør ved Retsmedicinsk Institut i København.

 

KONTAKT KOLDINGHUS​

​MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk

ÅBNINGSTIDER

Alle dage kl. 10.00-17.00.

Museet er lukket 24. og 25. december samt 31. december og 1. januar
​Museet er lukket alle mandage i januar 2019.

Museet er lukket 27. april.

ENTRÉPRISER HØJSÆSON (28. april - 3. november 2019)

Voksne: 125 kr.

Studerende: 65 kr.

Gruppepris (min 10. pers.): 100 kr. pr. pers.

ENTRÉPRISER

Voksne: 95 kr.

Studerende: 50 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Gruppepris (min. 10 pers.): 75 kr. pr. pers.


​Bliv medlem af Museumsklubben Koldinghus og få gratis adgang året rundt >