Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

biennalen for kunsthåndværk og design 2011

7 MAJ 2011 - 30 OKTOBER 2011

Biennalen for Kunstværk og Design er en konkurrence for danske kunsthåndværkere og designere, som udmønter sig i en stor udstilling, der præsenterer det bedste af det nyeste af dansk kunsthåndværk og design anno 2011. Udstillingen Biennalen for Kunsthåndværk og Design vises fra d. 7. maj til d. 30. oktober 2011 på Museet på Koldinghus.

Et parketgulv i alle regnbuens farver. En naturtro gople strikket i uld. En broche, der ligner glitrende sandkorn. En luftig sky i tungt stentøj. Og en sofa uden stel til trange københavnerlejligheder. Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2011 er kalejdoskopisk i al sin mangfoldighed, men emmer alligevel af ro, natur og fordybelse.

Niveauet er højt og bredden stor på årets Biennale for Kunsthåndværk og Design. De mange udstilleres ukoordinerede indsats giver et mangeartet, men aktuelt signalement af den verden, vi lever i netop nu med alle dens store og små udfordringer.

Formgivningens X-faktor

Deltagerne i Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2011 er udvalgt af en uafhængig nordisk censorgruppe. Ud af 212 ansøgere har eksperterne udvalgt 61 til udstillingen.

Censorgruppen består af Louise Hindsgavl, Love Jönsson, Sigurd Bronger og Axel Johnsen.

I udstillingen kan man komme helt tæt på dansk kunsthåndværk og designs bedste udøvere. En række film åbner døren ind til udstillernes værksteder, hvor de selv fortæller om deres arbejdsproces, deres inspiration og tankerne bag deres værker – noget som oftest er lukket land for de fleste. Ligeledes kan man fra maj se og høre censorgruppen votere og argumentere for valget af de 5 nominerede og den ene vinder af Biennaleprisen.

Biennaleprisen

Af de 61 udvalgte udstillere er 5 blevet nomineret til Biennaleprisen. Én af dem vinder – udover æren - 100.000 kr., en soloudstilling på Kunstindustrimuseet i København – og et vældigt karriereskub fremad. Vinderen afsløres under udstillingsåbningen d. 6. maj 2011.

Katalog

Årets Biennale-katalog er både kræs for kendere og aha-oplevelse for den nysgerrige. Den billedrige statusmelding på, hvad der rør sig i dansk kunsthåndværk og design anno 2011, indeholder en præsentation med tekst og billede af et værk af alle udvalgte 61 udstillere i den censurerede udstilling, en præsentation af de 6 inviterede nordiske udstillere og en række korte interviews med udvalgte udøvere om deres arbejde og inspirationskilder. Pris: 50 kr.

Tematillæg om design

Museet på Koldinghus og Danske Kunsthåndværkere har i samarbejde med Trapholt, Keramikmuseet Grimmerhus, Vejen Kunstmuseum, House of Design, Nikolai Komplekset og Trekantområdet udgivet et 28 siders avistillæg om design - herunder fx om Biennalen 2011, Designskolens afgangsudstilling, der kan ses i Nikolaj og andre designaktivieter i området. Avisen udleveres i museets billetsalg på Koldinghus, så længe lager haves.

Aktiviteter og arrangementer

Biennalen giver et spraglet overbliksbillede over dansk kunsthåndværk og design anno 2011 gennem en censureret udstilling, et billedrigt katalog og et fagligt seminar. Derudover kan man i løbet af 2011 også opleve en lang række arrangementer og udstillinger, der er tilknyttet Biennalen, på museer og designinstitutioner i Trekantområdet.

De museer og designinstitutioner i Trekantområdet, som afholder udstillinger og andre aktiviteter i relation til Biennalen, er Danmarks Keramikmuseum Grimmerhus, Trapholt, Vejen Kunstmuseum, House of Design og Nikolaj Komplekset i Kolding.

Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2011 – den 8. i rækken – afvikles i år som et samarbejde mellem Danske Kunsthåndværkere og Museet på Koldinghus.

Biennalen er en åben udstilling som censureres af fire censorer fra de skandinaviske lande.

Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2011 er støttet af

15. juni Fonden
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Danish Crafts
Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968
Fabrikant Mads Clausens Fond
Grosserer L. F. Foghts Fond
Kulturministeriet og Kulturregion Trekantområdet
Nikolai og Felix Fonden
Nordisk Kulturfond
Toyota-Fonden

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​INFO OM CORONA

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk