Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Quiltede patchworktæpper

18 SEPTEMBER 2010 - 21 NOVEMBER 2010

Udstillingen viser unikke patchworktæpper af meget høj kvalitet. Tæpperne, der er skabt af Sara Wold og Hanne Skov Andersen, er fortrinsvis syet af genbrugsmaterialer og sat sammen i utraditionelle farver og mønstre. I hvert tæppe gemmer der sig personlige historier, muntre eller undertiden sørgelige, ligesom der også kan være samfundskritiske kommentarer bag motiverne.

Min Rose af Sara Wold, 2002:

”Rosen er syet efter en tegning som min mormor lavede på Sorø Husholdningsskole, hvor hun var elev på det første hold i 1895. Jeg arvede hendes sybord i 1968 og deri lå tegningen, der var beregnet til at væve efter. Tæppet er fortrinsvis syet af bomuldsrester men også af fløjl, jernbanefløjl silke og syntetiske stoffer – det vigtigste for mig har været at farverne passede sammen. Jeg har brugt ca. 1000 sytimer på tæppet”

Landsbyen af Hanne Skov Andersen, 2007:

”Ideen til tæppet fik jeg fra Kludemagasinet, hvor der var vist et tæppe med huse, men mit tæppe blev ganske anderledes, da farverne og stoffet tog magten fra mig. Tæppet har været mange år undervejs og er en leg med farver og former. De mange brikker flyttet rundt for at opnå en helhed.”

Røde stjerneblomster af Hanne Skov Andersen, 2007:

”Materialerne er alle mulige rester i lyse og rødlige farver, alt fra lageret, som er opbygget af rester fra min mors tid og arvestykker fra familie og naboer samt fund i genbrugsbutikker. Mønsteret har jeg fra Kludemagasinet.”

MIN GALAKSE AF SARA WOLD 2005

”Tæppe er syet af forskellige silkestoffer fx gamle bluser købt i genbrugsforretninger. Ideen til tæppet stammer fra ”Viden Om”, et fjernsynsprogram, som omhandlede galakser.”​

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk