Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

leif sylvester 70

MALERIER OG SKULPTURER PÅ KOLDINGHUS

20 JUNI 2010 - 26 SEPTEMBER 2010

​Leif Sylvester spiller på mange tangenter, men ser sig først og fremmest som kunstmaler. Udstillingen Leif Sylvester70 er kunstnerens hilsen til danskerne i anledning af hans 70 års fødselsdag. Den består af helt nye værker, der ikke har været udstillet tidligere.

Mange kender først og fremmest Leif Sylvester (f. 1940) for sit mangeårige makkerskab med kunstnerkollegaen Erik Clausen – og for sine roller i nyere danske film og tv-produktioner.

Men Leif Sylvester er først og fremmest billedkunstner. Han fik sin debut i kunstverdenen i 1969 og udviklede sig i første halvdel af 1970’erne til at blive en habil popkunstner, der tematisk kredsede omkring det brogede og skæve liv i samfundets randområder – i det omrejsende tivoli, i cirkus eller ude foran et værtshus i Istedgade.

Makkerskabet med Erik Clausen blev en væsentlig drivkraft i Leif Sylvesters videre kunstneriske udvikling. De to havde et horn i siden på den etablerede kunstverden, som de mente var snobbet og elitær. De begyndte derfor at udstille deres billeder på gaderne – efterhånden som led i et egentligt gølgershow. Gøglet, teatret og musikken tog mere og mere over, og i løbet af årene 1976-77 holdt Leif Sylvester helt op med at male.

Først i 1980’erne satte han på ny atter penslen til lærredet. Popkunsten havde han lagt bag sig. Nu var der en ny og anderledes lethed i udtrykket - brede og kantede penselstrøg i alle regnbuens farver. Livlige og fantasifulde portrætter af dyr og mennesker, der kigger beskueren lige ind i øjnene. Portrætter af mennesker, der er ovenpå, og mennesker, der er i vanskeligheder. Leif Sylvesters billeder er som små nøglehuller, der tillader beskueren et flygtigt kig ind i menneskers hverdag. Tilsyneladende banal og uden stor dramatik – men ved nærmere eftersyn ikke helt ligetil og udramatisk.

Udstillingen blev åbnet lørdag 19. juni af Peter Michael Hornung, Politiken.

​Udstillingen Leif Sylvester70 er kunstnerens hilsen til danskerne i anledning af hans 70 års fødselsdag. Udstillingen er bevidst ikke retrospektiv. Den indeholder udelukkende nye værker – for selv om Leif Sylvester har malet i det meste af sit liv, er det som om, han først lige er kommet i gang. Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Galerie Moderne, Silkeborg.​

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk