Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

juletræet med sin pynt

28 NOVEMBER 2009 - 3 JANUAR 2010

​Julen er årets store familiefest, hvor unge og gamle samles om den gode mad, juletræet og gaverne, og juleaften er kirkerne stopfyldte med mennesker, der endnu engang vil høre det glade budskab om verdens frelser, der fødtes af en jomfru i en stald i Betlehem, fordi der ikke var rum for dem i herberget.

Hjemme venter julemiddagen og juletræet og alt det andet, der hører sig til. Gaverne må gerne være forskellige fra sidste år, men ellers synes de fleste, at resten skal være som det plejer. Maden skal være som sidste år og forrige år og året før, og juletræspynten skal kunne genkendes – fra den fine, arvede glaskugle til det skæve hjerte, som Mette flettede, da hun gik i første klasse. Julepynten er i det hele taget vigtig, og her spiller familietraditionen ind: Skal der både være hvide og røde lys på træet, skal der flag på eller netop ikke, er man til glimmer eller englehår, eller, mere sjældent, skal al pynten være sølvfarvet eller hvid?

På Koldinghus sætter vi i år fokus på julens skikke, og især på juletræets og julepyntens historie. Hvornår kom juletræet til Danmark, hvorfor hænger vi flag på, hvad er historien bag de fine, skrøbelige glaskugler, og hvornår begyndte vi at flette julehjerter? Og hvad med julegaverne? Må flere pakke ud på en gang, eller tager vi dem en efter en, så alle kan se, hvad der er i dem? Og vidste du, at den første gang, vi hører om julegaver i Danmark, er i et lille brev fra 1584 fra den kun 7-årige Christian 4. til hans lillebror?

​Hvis du vil vide mere om julen og dens traditioner, så besøg Koldinghus i december.

Vidste du, at den første gang, vi hører om julegaver i Danmark, er i et lille brev fra 1584 fra den kun 7-årige Christian 4. til hans lillebror? Hvis du vil vide mere om julen og dens traditioner, så besøg Koldinghus i december.

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​INFO OM CORONA

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk