Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

e-collection

DESIGNBY KOLDING I ILLUM​

3 DECEMBER 2009 - 18 DECEMBER 2009

Designskolen Kolding, Trapholt og Museet på Koldinghus er gået sammen om at slå et slag for design. Sammen vil de tre institutioner samle byens borgere, erhvervsliv, kultur- og undervisningsinstitutioner omkring en række events, kampagner, udstillinger og forskningsprojekter med design og designhistorie som omdrejningspunkter. Alt sammen med henblik på at gøre Kolding til en af Danmarks førende byer inden for design og designhistorie.

Under overskriften DesignbyKolding præsenterer de tre institutioner highligts fra deres seneste projekter inden for bæredygtigt design. Designskolen Kolding er repræsenteret med elevernes spændende bud på bæredygtige og miljøvenlige transportmidler – lige fra sko til cykler, scootere og elbiler -, og Museet på Koldinghus viser højdepunkterne fra den store særudstilling Stof til Eftertanke – Bæredygtig mode på Koldinghus, der hen over sommeren blev besøgt af flere end 44.000 gæster.

Et af højdepunkterne er en samling af bæredygtig haute couture – kjoler og outfits fra de førende internationale modehuse, herunder Burberry Prorsum, Diane Von Furstenberg, Givenchy, Martin Grant, Donna Karan, Ralph Lauren, Isabel Toledo og Oscar de la Renta. Her kan gæsterne opleve, hvordan en haute couture-verden, der er kendt for alt andet en sparsommelighed, i de senere år har arbejdet med bæredygtighed – først og fremmest ved at bruge nye materialer. Der er aftenkjoler fremstillet af hamp, økologisk bomuld, bambus og genbrugsmaterialer – ja, sågar fiskeskind og ananasfibre. Kjolerne er udlånt af Earth Pledge's FutureFashion.

Og der er kjoler med et klart politisk statement, f.eks. tøjdesigneren Gary Harveys provokerende kjole fremstillet af gamle aviser. På overfladen ser aviskjolen nydelig og harmløs ud – men i virkeligheden er der tale om et dybt slag til haute couture-verdenens og avisbranchens ekstremt høje ressourceforbrug.

Intet sted i modebranchen er kontrasterne så markante som i smykkeindustrien. Her har avisoverskrifter om børnearbejde, korruption, ødelæggelse af naturen, krig og hungersnød længe kastet skygger over den ellers så glamourøse verden. Det har mange danske guldsmede taget konsekvensen af, hvilket fremgår af den samling af bæredygtige smykker, der også vises i udstilingen i Illum. Der er værker af syv fremtrædende danske guldsmede, nemlig Karen Fly, Jytte Kløve, Vicki Zoé Ziska, Katrine Borup, Bodil Binner, Josephine Bergsøe og Camilla Prasch. De forholder sig hver på deres måde til begrebet bæredygtighed. Nogle af dem arbejder udelukkende med fair-trade ædelmetaller og ædelstene – andre har helt opgivet at bruge ædle materialer.

Samarbejdet blev skudt i gang med en stor fælles udstilling i forbindelse med klimatopmødet i Illum. Udstillingen, der hedder e_COLLECTION, åbnede den 3. december 2009 med deltagelse af HKH Kronprins Frederik og kulturminister Carina Christensen.​

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk