Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

det glaserede teater

KERAMIK AF PEDER RASMUSSEN

26 SEPTEMBER 2009 - 3 JANUAR 2010

Helikoptere og cyklister, bogstaver og biler suser rundt mellem ornamenterne. Frække aber blander sig, og uberegnelige gedebukke skaber endnu mere kaos. Og midt i det hele går en glad og nysgerrig vandringsmand med stok og rygsæk – på opdagelse i en verden fuld af overraskelser og finurlige oplevelser. Vandringsmanden er keramikeren Peder Rasmussen selv.

​Peder Rasmussen bruger sine billedvaser og -kugler som lærreder, hvorpå han maler og ridser sine mangfoldige motiver. Poetiske, groteske og humoristiske – men sjældent harmløse. I denne verden kan man nemlig ikke vide sig sikker. Alt kan ske i Peder Rasmussens univers.

Billedsiden og indholdet betyder mest for Peder Rasmussen. Mange af krukkerne fremstiller han derfor i serier af næsten samme form og størrelse. Flere af dem har en diameter på over en halv meter og er glatte som globuser. Det giver plads til at brede fortællingerne ud. Ofte er det hele tegneserier, der snor sig rundt om krukken. Barokke ganske vist, men ligefremme og umiddelbart til at begribe for den, der giver sig tid til at gå et par omgange.

Peder Rasmussen er oprindeligt uddannet pottemager. Siden han fik sit gennembrud i begyndelsen af 1980'erne, har han stået som en af de mest iøjnefaldende kunstnere inden for moderne dansk keramik. Hans værker har en egen grænsenedbrydende dynamik, men læner sig alligevel op ad “gamle” grænsesøgende kunstnere som Thorvald Bindesbøll og J.F. Willumsen. Udstillingen på Koldinghus indeholder både ældre og helt nye værker fremstillet specielt til lejligheden.

Udover krukkerne og kuglerne udstilles der også skitser og udførlige studier, der nærmest er kunstværker i sig selv. På den måde får gæsterne rig mulighed for at følge med i processen bag værkerne. Desuden rummer udstillingen en række af Peder Rasmussens figurer, der i flere tilfælde er i direkte familie med motiver på billedvaserne.

FOREDRAG

Lørdag 31. oktober, kl. 14.00
Lørdag 21. november, 14.00Foredrag og rundvisning med keramiker Peder Rasmussen om særudstillingen "Det glaserede teater - Keramik af Peder Rasmussen". Keramiker Peder Rasmussen viser rundt og fortæller om udstillingen, teknikken bag hans værker og om de farverige og humoristiske motiver.
Gratis at deltage, når der er betalt entré til museet.
Gratis for medlemmer af Koldinghusmuseets Venner.
20 % rabat for medlemmer af Trapholts Venner (Normalpris 70 kr - Rabatpris 56 kr.)

KATALOG

forbindelse med udstillingen udgives et gennemillustreret katalog på 72 sider i Leporello-format. I kataloget kommenterer Peder Rasmussen sine værker i en række mindre artikler. Kataloget kan købes i museumsbutikken i udstillingsperioden.

Pris: 129 kr.

PEDER RASMUSSEN (f. 1948)

1966-1970: Uddannet pottemager hos Herman A. Kähler i Næstved
1970-1971: Istituto Statale per Porcellana, Sesto Fiorentino og Accademia di Belle Arti, Firenze
1972: Opretter værksted med keramikeren Karen Bennicke
1998: Tildelt Statens Kunstfonds livsvarige kunstnerydelse
2007: Repræsenteret i Victoria & Royal Albert Museums permanente udstilling

​​

RUNDVISNING I UDSTILLINGEN

Vi tilbyder særrundvisninger i udstillingen "Det Glaserede Teater - Keramik af Peder Rasmussen" ved kunsthistoriker Bente Schultz-Petersen. Rundvisningen varer ca. 1 time og koster 675 kr. plus entré. Hvis gruppen er større end 25 personer gives en samlet en introduktion til udstillingen og guiden vil derefter være til rådighed. Guiden vil være til disposition i sammenlagt en time. Rundvisning skal bookes ved museets administration på telefon 76 33 81 00 eller pr. mail museum@koldinghus.dk

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk