Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

uffe christoffersen

TIGERENS GLØD, NYE ARBEJDER

 13 JANUAR 2007 - 30 MARTS 2008

Kom en tiger i tanken” hed det i et berømt slogan i 60'erne, og det er lige præcis den slags benzin, maleren Uffe Christoffersen (f.1947) hælder på os.


”Tigermalerens” anliggende er naturligvis ikke kun dyret selv. Dets vildskab er ikke blot forløseren for et stærkt malerisk udtryk, men selve tigeren er også et billede på den inspiration, der skal tæmmes, for at der kan komme kunst ud af det.

TIGERDANSEN PÅ KOLDINGHUS

Til udstillingen på Koldinghus har Uffe Christoffersen malet et 5 x 2 meter stort maleri, som han kalder “Tigerdansen på Koldinghus”. Det store maleri, der hænger i Kirkesalen i udstillingsperioden, er inspireret af sagnet om Christine Rosenkrands, der blev danset ihjel af tre adelige bejlere en aften på Koldinghus i 1558. Dette sagn kaldes "Dansen på Koldinghus" og kan læses her.

OKKER I SOL

Udover tigeren er Uffe Christoffersens passion okkeren, den jernholdige jordfarve. Den har interesseret ham hele livet og findes i store brud i nærheden af hans hjem i Sydfrankrig. Gennem flere år har han arbejdet med at få okkerens glød under den skarpe sol frem i sine billeder, også selvom han bliver nødt til at male med andre farver. Tigrene skal have gløden fra naturoplevelsen – for at vi kan foretage et tigerspring ind i frihedens og glædens rige.


Udstillingen viser helt nye billeder fra kunstnerens hånd, såvel ”rene” tigerbilleder som tigerfabler, inden for overordnede grupper sat af lys okker, okker, rød okker, umbra naturel, caput mortuum samt sort og hvidt, således at hver værkgruppe afspejler den enkelte farve og oplevelsen af den i den stærke sydfranske sol.

UNDERVISNINGSMATERIALE

Særudstillingen er en oplagt udstilling for børn. Den appellerer til sanserne, og man kan få noget både sjovt og spændende ud af den i flere fag. Udstillingen giver rig anledning til at arbejde med forskellige emner. Det kunne f.eks. være:


- Hvorfor bruge tigeren som motiv?
- Den truede tiger
- Okkerfarver. Hvad er det?
- Tigeren som farve
- Tigeren i bur
- Tigeren i kunsten
- Fabler. Hvad er en fabel?
- Tigeren i litteraturen. Forslag til læsning


Undervisningsmaterialet er tænkt som inspiration til undervisningen eller som forberedelse til et besøg i udstillingen.

TIGERWORKSHOP I NICOLAI FOR BØRN

Nicolai for børn inviterer fra 15. januar på tiger-workshop, som inkluderer et besøg på Koldinghus og en rundvisning i særudstillingen.
Målgruppe: 1.-4. klasse
Fag: Workshoppen lægger op til et tværfagligt samarbejde mellem dansk og billedkunst
Kontakt Bodil Knutz eller Tina Klemmensen, Nicolai for børn, tlf. 79 79 75 75.

BESTIL OMVISNING I UDSTILLINGEN

Vi tilbyder omvisning i særudstillingen med kunsthistoriker Bente Schultz-Petersen. Omvisningen tager en time og koster 650 kr. plus entré. Omvisningen skal bookes ved museets administration på telefon 76 33 81 00 eller pr. mail museum@koldinghus.dk.

MØD KUNSTEREN

Lørdag 1. marts kl. 14.00 kan interesserede møde billedkunstneren Uffe Christoffersen i dialog med museumsdirektør Nils Ohrt, Nivaagaards Malerisamling. Der er også mulighed for at se udstillingen. Gratis, når der er betalt entré. Ingen tilmelding.​

FAKTA

Til udstillingen, der vises i samarbejde med Nivaagaards Malerisamling, er udgivet et katalog med tekst af museumsdirektør Nils Ohrt og en billedside udformet af Uffe Christoffersen arrangeret efter ”en okker oplevelse”. Bogen kan købes i museumsbutikken for 110 kr. eller bestilles på tlf. 76 33 81 00.

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk