Unge sølvsmede fra hele verden konkurrerer og giver deres bud på morgendagens sølv. Udstillingen viser en stor spændvidde i sølvformgivernes fantasi og en bred vifte af muligheder i sølvet som materiale. Siden 1965 har Deutsches Goldschmiedehaus i Hanau sammen med Gesellschaft für Goldschmiedekunst organiseret en international sølvtriennale, hvor unge talenter kan vise deres skaberkraft og håndværksmæssige dygtighed på lige fod med ældre i faget.
147 personer fra 19 lande har deltaget med mere end 200 stykker i denne 15. triennale. Men naturligvis er det største antal deltagere fra Tyskland. Igen i år viser udstillingen en stor spændvidde i sølvformgivernes fantasi. Arbejderne er i overensstemmelse med triennalens oplæg koncentreret omkring spisebordet, korpus eller bestik.Det er historisk og aktuelt oftest ved middagsbordet, at vi møder sølvet som redskaber til måltidet. Korpus, dvs. fade, skåle, kander, bægre, lysestager og bordskulpturer konkurrerer sammen med bestikdele til spisning og servering om triennalens priser. Korpusprisen blev vundet af koreaneren Mihwa Joo, født 1980. Til bestikformgiverne blev der ikke tildelt en førstepris, men to andenpriser til Sophie Barbara Kloess, født 1975, og Beate Leonards, født 1967, begge fra Tyskland. Talentmassen er der for udformningen af sølvgenstande, der er både smukke og nærværende – hvis man blot kan fokusere på de æstetiske værdier og overvinde den distance til sølvgenstande, som er udviklet efter midten af den 20. århundrede af modviljen til at skulle vedligeholde og pudse sølvet. Jo oftere det bruges, desto lettere vedligehold og desto større skønhed i sølvets glød.
Talentmassen er der for udformningen af sølvgenstande, der er både smukke og nærværende – hvis man blot kan fokusere på de æstetiske værdier og overvinde den distance til sølvgenstande, som er udviklet efter midten af den 20. århundrede af modviljen til at skulle vedligeholde og pudse sølvet. Jo oftere det bruges, desto lettere vedligehold og desto større skønhed i sølvets glød.