Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

15. Sølvtriennale

2 FEBRUAR 2008 - 6 APRIL 2008

Unge sølvsmede fra hele verden konkurrerer og giver deres bud på morgendagens sølv. Udstillingen viser en stor spændvidde i sølvformgivernes fantasi og en bred vifte af muligheder i sølvet som materiale. Siden 1965 har Deutsches Goldschmiedehaus i Hanau sammen med Gesellschaft für Goldschmiedekunst organiseret en international sølvtriennale, hvor unge talenter kan vise deres skaberkraft og håndværksmæssige dygtighed på lige fod med ældre i faget.

147 personer fra 19 lande har deltaget med mere end 200 stykker i denne 15. triennale. Men naturligvis er det største antal deltagere fra Tyskland. Igen i år viser udstillingen en stor spændvidde i sølvformgivernes fantasi. Arbejderne er i overensstemmelse med triennalens oplæg koncentreret omkring spisebordet, korpus eller bestik.Det er historisk og aktuelt oftest ved middagsbordet, at vi møder sølvet som redskaber til måltidet. Korpus, dvs. fade, skåle, kander, bægre, lysestager og bordskulpturer konkurrerer sammen med bestikdele til spisning og servering om triennalens priser. Korpusprisen blev vundet af koreaneren Mihwa Joo, født 1980. Til bestikformgiverne blev der ikke tildelt en førstepris, men to andenpriser til Sophie Barbara Kloess, født 1975, og Beate Leonards, født 1967, begge fra Tyskland. Talentmassen er der for udformningen af sølvgenstande, der er både smukke og nærværende – hvis man blot kan fokusere på de æstetiske værdier og overvinde den distance til sølvgenstande, som er udviklet efter midten af den 20. århundrede af modviljen til at skulle vedligeholde og pudse sølvet. Jo oftere det bruges, desto lettere vedligehold og desto større skønhed i sølvets glød.

​Talentmassen er der for udformningen af sølvgenstande, der er både smukke og nærværende – hvis man blot kan fokusere på de æstetiske værdier og overvinde den distance til sølvgenstande, som er udviklet efter midten af den 20. århundrede af modviljen til at skulle vedligeholde og pudse sølvet. Jo oftere det bruges, desto lettere vedligehold og desto større skønhed i sølvets glød.

De udvalgte arbejder til udstillingen viser en bred vifte af muligheder i sølvet som materiale. Fra de ret traditionelt udformede genstande til måltidet over det lidt vildere, hvor grænsen til det groteske er tæt på, til de helt frie objekter, der kan placeres på bordet eller andetsteds i rummet som blikfang eller som udsmykning.​

ÅBENT ALLE DAGE

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

Info om billetsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk