Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

empireinspirationer

MODERNE DANSK STRIKDESIGN

18 APRIL 2008 - 15 JUNI 2008

Kunsthåndværkergruppen Netmaskerne har ladet moden for 200 år siden få indflydelse på moderne dansk strikdesign. I 2008 markeres 200-året for Koldinghus' brand på forskellig vis, bl.a. med denne udstilling, der omfatter ca. 35 helt nye modeller inspireret af datidens dragtmode.

De danske strikdesignere har sluppet fantasien løs for at skabe spændende tøj i grænselandet mellem fortid og nutid – med indtryk og inspiration fra empirestilen, der herskede som moderetning i europæisk kultur i tiden efter år 1800.

Moden fra ca. 1800 og omkring tyve år frem var i kejserdømmets stil, empiren. Napoleons hof i Paris var førende i stiludviklingen, og damernes kjoler var lette, løsthængende, nedringede, enkle i snittet med pufærmer og livlinjen siddende oppe under brystet. Silke var blandt de foretrukne stoffer blandt velhavere, og sjaler i kontrastfarver samt flade sko var trendy. Manipulering af kroppens former med hjælp af korsettering var for længst umoderne, men skulle vende frygteligt tilbage lidt senere i århundredet. For mændenes vedkommende var det i denne periode, at de lange bukser, som vi kender dem i dag, begyndte at udvikle sig.


Netmaskernes modeller er meget forskellige, men alle med synlige afsæt i empiren. Udstillingen viser, at inspiration i en historisk epoke kan føre ad mange kreative veje og give nye og helt overraskende elementer i dansk design.

FAKTA

​Sammenslutningen Netmaskerne har eksisteret siden år 2000. Medlemmerne er danske tøjdesignere, der eksperimenterer med udvikling af strikmodeller. I 2005 udstillede gruppen ligeledes på Koldinghus – den gang med dragter inspireret af Japans historie.

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk