Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

biennalen for kunsthåndværk og design 2007

4 MAJ 2007 - 24 JULI 2007

Biennalen for Kunsthåndværk og Design vises på Trapholt og Koldinghus fra 4. maj til 29. juli 2007.

Symposium afholdes den 7. juni: Stiller skarpt på dansk design og kunsthåndværk anno 2007. En hel dag med en lang række foredragsholdere fra ind- og udland, som sætter fokus på de mange spændende spørgsmål, som Biennalen rejser om design og kunsthåndværk anno 2007.

Biennalen 2007 åbnede officielt for pressen og særligt indbudte torsdag 3. maj kl. 15.00 på Koldinghus og kl. 17.00 på Trapholt. Udstillingen er åben for publikum fra fredag 4. maj til søndag den 29. juli, alle dage 10.00-17.00.

Udstillingen er Danmarks største og eneste tilbagevendende med fokus specifikt på kunsthåndværk og design. Der er her mulighed for at se de allernyeste, mest kreative og innovative værker af de bedste danske navne. Flere end 220 formgivere, det største antal nogensinde, deltager i Biennalen 2007.

Udstillingen arrangeres af de to museer i Kolding i samarbejde med organisationen Danske Kunsthåndværkere.

Udstillingen viser den meget store spændvidde i nutidens danske kunsthåndværk og design. Der er modedesign med beklædning, smykker og accessories, der er konceptuelt design med vægt på det samfundskritiske, etiske eller humoristiske, der er eksperimenter med materialer, formgivningsteknikker, mønstre og billeder, funktionelle brugsting til hjemmet og byrummet, kommunikationsdesign og bud på fremtidens formgivning.

Biennaleprisen 2007: I forbindelse med udstillingsåbningen den 3. maj blev Biennaleprisen på 100.000 kr. uddelt. Den blev i år tildelt designeren Karen Fly Melander og virksomheden Komplot Design ved Poul Christiansen og Boris Berlin. Karen Fly Melander udstiller på Trapholt og Komplot Design på Koldinghus.

En kurateret udstilling

Biennalen er en kurateret udstilling og dermed et subjektivt bud på, hvad der er i øjeblikket er det mest interessante. Kuratorerne på Biennalen 2007 er lektor Lars Dybdahl og designer og kunsthåndværker Ole Jensen, begge kendte navne i den danske designverden.

205 formgivere har indsendt værker, skitser eller idéoplæg til bedømmelse. Blandt dem har kuratorerne udvalgt cirka 100 til at deltage i biennalen og konkurrencen om Biennaleprisen. Derudover har kuratorerne selv inviteret godt 100 designere til udstillingen.

Lars Dybdahl er lektor i designteori og –historie på Københavns Universitet. Han har tilrettelagt en lang række udstillinger samt publiceret talrige artikler og bøger om design, plakatkunst, arkitektur og byplanlægning. Kendt for bl.a. bøgerne ”Den danske Plakat” og ”Dansk Design 1945-1975” samt udstillingen ”De industrielle ikoner: Design Danmark”.

Ole Jensen er internationalt anerkendt for sit arbejde som keramiker og designer, bl.a. for sit nyskabende service designet for Royal Copenhagen: Ole-termokanden, det kombinerede gule dørslag og skål, vippekaraflen, kopperne. For Normann Copenhagen har han bl.a. formgivet en gummiopvaskebalje og senest stellet Familia. Ole Jensen har modtaget en lang række priser og legater og er repræsenteret på museer i ind- og udland.

KONKURRENCEOPGAVE FOR BØRN: BØRNENES BIENNALE

Løs opgave i udstillingen på Trapholt og Koldinghus og deltag i lodtrækning om kulturweekend for 2 voksne og 2 børn i København sponsoreret af Comwell. Målgruppe: 3-8 år.


Præmien indeholder:2 overnatninger for 2 voksne og 2 børn i delt dobbeltværelse på Comwell i Holte
2 x morgenmad og 2 x middag for 2 voksne og 2 børn på Comwell i Holte
Adgangsbilletter til Zoologisk Have, Experimentarium og Kunstindustrimuseet. Konkurrencen kører frem til den 29. juli, hvor udstillingen lukker. I begyndelsen af august kan du se vindernavnene på www.koldinghus og www.trapholt.dk. Vinderne får direkte besked.

BIENNALEKOMITÉ 2007

Mette Strømgaard Dalby, museumsinspektør, Trapholt
Kirsten Trojel Fribert, tekstildesigner
Claus Domine Hansen, keramiker
Dorte Østergaard Jakobsen, tekstilformgiver, bestyrelse for Danske Kunsthåndværkere
Birgit Jenvold. museumsinspektør, Museet på Koldinghus
Karen Kjærgaard, arkitekt
Trine Brun Petersen, ph.d. Designskolen Kolding

FÆLLESBILLET TIL BIENNALEN PÅ TRAPHOLT OG KOLDINGHUS: 80 KR.

Børn og unge under 18 år har fri adgang.
Medlemmer af Koldingmuseets Venner og Trapholts Venner har fri adgang til begge museer.

TILBUD PÅ HOTELOPHOLD

Overnatning fra lørdag til søndag for to personer i dobbeltværelse inkl morgenmad - Pris: 1000.00 kr. Desuden er der inkluderet 2 entrebilletter til Koldinghus og Trapholt i forbindelse med Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2007. Rabat på kaffe/kage i Cafe Koldinghus ved forvisning af billet.

KONTAKT

Nanna Ebert, informationschef, Koldinghus
Tlf. 76 33 81 00, mobil 51 33 66 44, mail: ne@koldinghus.dk
Hans Christian Nedobrowsky, kommunikationskonsulent, Trapholt
Tlf. 76 30 05 30, mob. 20 35 77 93, mail:
hcn@trapholt.dk

ÅBENT tirsdag-søndag

KL. 10.00 - 17.00

sE LUKKEDAGE HER

​Dit besøg under COrona

LÆS MERE HER

Info om bil​letsalg

aktuelle ENTRÉPRISER

Voksne:​

​125 kr.

Studerende:​

65 kr.​

Gruppepris (min. 10 pers.):

100 kr. pr. pers.

Børn og unge under 18 år.

Gratis adgang​

Køb et årskort til Koldinghus og få gratis adgang året rundt >

​Kontakt Koldinghus

MUSEET PÅ KOLDINGHUS

Koldinghus 1

6000 Kolding

Hent rutevejledning

CVR: 18119897

Tlf.: 7633 8100

E-mail: museum@koldinghus.dk

MADKÆLDEREN

Tlf.: 7550 4798

E-mail: info@madkaelderen.dk